Het grote gekke voorleesboek

‘Alle vrolijke verhaaltjes over de viezerdjes, de ettertjes, de bussertjes en de griezeltjes in één groot voorleesboek.’Prutje en Snotje zijn zo vies dat echt níémand ze wil hebben. Behalve tante Dalia… Flop en Fladdertje zijn zo vreselijk stout dat ze de ettertjes worden genoemd. Tante Dalia krijgt gewoon grijze haren van die twee… Mees en Moontje hebben het erg gezellig bij tante Tivoli. Tot juffrouw Pin de twee in haar kindertehuis wil opnemen. Dan móéten Mees en Moontje wel echte griezeltjes worden… En Joris en Jetje krijgen van ome Ko allebei een opgeknapt kermisbusje en mogen daar de hele dag in rondrijden. Ze verrichten zelfs echte heldendaden!

In drie woorden

Grappig, fantasievol, kleurrijk

In meer woorden

Deze bundel tovert een grote glimlach op je gezicht bij het voorlezen. En niet onbelangrijk, kinderen smullen van de verhalen. Je zal merken dat ze om verhalen blijven vragen! De bundel bevat alle verhalen van de griezeltjes, de viezerdjes, de bussertjes en de ettertjes. Stuk voor stuk verhalen over ondeugende kinderen.

De viezerdjes gaat over Prutje en Snotje, die verdrietig zijn, omdat niemand ze wil hebben. Ze zijn namelijk enorm vies! Maar dat vindt tante Dalia niet erg, ze mogen bij haar komen wonen. Om een beetje op elkaar te lijken, besluit tante Dalia om zelf ook vies te worden, eerst een beetje aarzelend, maar daarna gaat ze er vol voor. En ze zijn trendsetters, want vies zijn raakt in de mode! Ze beginnen zelfs een smakbar en een viezerette. Bij de laatste kan je je schone kleding brengen en je krijgt ze vies terug. Ze verkopen zelfs gaten en scheuren. Ze hebben een gat in de markt gevonden! Maar is het wel leuk als iedereen op elkaar lijkt? Is dat nog wel bijzonder?

In de verhalen over ettertjes lees je over Fladdetje en Flop, twee hele ondeugende kinderen. Hun tante Door heeft het maar zwaar met ze. Ze wassen namelijk hun voeten in de wc, rollen door de modder om ervoor te zorgen dat ze niet uit logeren hoeven, verkopen spullen van tante Door om aan geld te komen, gooien sop in de fontein, proberen stinkbommen af te steken in de klas en gooien hun speelgoed uit het raam wanneer tante vraagt om hun kamer op te ruimen. Misschien wel dingen die je kind eigenlijk ook wel zou willen doen, maar het niet durft. Gelukkig maar!

De griezeltjes krijgen te maken met juffrouw Pin, de directrice van het kindertehuis. Omdat hun ouders in het buitenland werken, wonen ze tijdelijk bij tante Tivoli. Maar ja, ze heeft geen bewijs en geen toestemming van de burgemeester om de twee kinderen bij haar te laten wonen. Dus wil juffrouw Pin Mees en Moontje meenemen. Tante ziet bij de regels in het boekje staan dat zieke kinderen niet mee mogen naar het kindertehuis en dus verzinnen ze een plan; ze doen net alsof de kinderen ziek zijn. Ze hebben de blauw-rode pukkeleritus en dat is heel besmettelijk! Juffrouw Pin besluit te wachten tot het weer over is en er zit voor Mees en Moontje niets anders op dan ervoor te zorgen dan juffrouw Pin het zo griezelig vindt in huis dat ze besluit weg te gaan. Zou het ze gaan lukken?

Jetje en Joris zijn vaak te vinden op de sloperij van ome Ko. Op een dag brengt een chauffeur twee busjes naar de sloperij. Ome Ko knapt ze stiekem op en Jetje en Joris mogen ze gebruiken en ermee rondrijden. Hij besluit ze de bussertjes te noemen. Jetje en Joris helpen graag anderen. Zo zorgen ze ervoor dat de ontsnapte leeuw uit de dierentuin weer teruggebracht wordt, zetten een Baron op zijn plaats en verrassen een opa die nieuw is in het dorp op zijn verjaardag. Echte helden zijn het!

De grappige verhalen uit deze bundel worden ondersteund door kleurrijke, gedetailleerde en kenmerkende illustraties van Dagmar Stam. Het is een feestje om hieruit voor te lezen! Voor alle ondeugende kinderen vanaf 4 jaar.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *