Het grote rif

Het grote rif
Categorieën: , , ,
Author:

Duik je mee om de schitterende onderwaterwereld van het grootste rif ter wereld te bewonderen?

In de wateren tussen Australië en de Grote Oceaan groeit een beroemd rif. Vissen zwemmen tussen de kleurrijke koralen, octopussen schuilen in donkere spleten en haaien patrouilleren in het heldere water daarboven.

Welkom op het Groot Barrièrerif.

In dit prachtige boek ontdek je de planten en dieren die in deze uitgestrekte onderwaterschatkamer leven. Ontmoet de wetenschappers die dit gebied hebben bestudeerd en leer over de geschiedenis en cultuur van de Aboriginals, die al duizenden jaren rond dit natuurwonder leven.

In drie woorden

Kleurrijk, fascinerend, informatief

In meer woorden

Het Groot Barrièrerif is het grootste koraalrif ter wereld. Als je het met eigen ogen wilt zien zul je eerst een lange reis moeten maken want het rif ligt aan de noordoost kust van Australië! Is dat jou te ver? Treur dan niet maar sla dit  boek open en laat je overspoelen door de fascinerende natuur van het rif.

Behalve de kleurrijke natuur die zeer goed wordt weergegeven middels de schitterende illustraties, word je ook voorgelicht over de bedreigingen die het rif kwetsbaar maken. Na het lezen en bekijken van dit boek begrijp je goed waarom het koraalrif op de werelderfgoedlijst staat. We hebben het hier over een prachtig gebied waar we met z’n allen zorg voor moeten dragen.

Het boek trekt aandacht door het forse formaat en de licht fluoriderende rug. De titel is ook in deze kleur gedrukt. Dat past goed bij de kleurrijke inhoud. De index geeft een overzicht van de hoofdstukken. Daaruit kun je dan gelijk opmaken dat het boek een mooi beeld geeft van het leven op het rif maar tevens informatie geeft over de ontstaansgeschiedenis, de mensen uit het gebied en de kwetsbaarheid van het leven in en rond het koraal.

Mocht er iets onduidelijk zijn dan kun je de woordenlijst achterin raadplegen. Als je dit boek gelezen hebt weet je veel over “Het Grote Rif”. Eerder in deze serie verscheen ‘Everest’. Dit boek werd bekroond met een zilveren penseel.

Voor iedereen die zich blijft verwonderen over de schoonheid van de natuur en daar bewust mee omgaat. Vanaf ongeveer 6 jaar.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *