Het grote vogelzoekboek

Iedere vogel heeft wel iets bijzonders…

Een kleurrijk kijk- en zoekboek over de natuur om ons heen. De natuur wordt nog leuker als je er meer van weet. In dit boek ontdek je meer dan honderd vogels die je in jouw omgeving écht kunt tegenkomen. Ben jij een goede speurneus? Dan beleef je zeker veel plezier met dit boek!

In drie woorden

Kleurrijk, leerzaam, gedetailleerd

In meer woorden

Wat is dit een mooi informatief boek over vogels in Nederland. Het is een lekker groot vierkant kartonboek dat tegen een stootje kan, waarin kinderen op zoek kunnen gaan naar vogels die zij in de natuur om hen heen kunnen ontdekken.

Er is aandacht voor vogels in het bos, aan zee, in het moeras en bij waterplassen, in stad en polder en voor vogels in de heuvels. Welke vogel kom jij tegen? Misschien wel de kievit, grutto, winterkoning, blauwe reiger, meeuw, ekster, gierzwaluw en ransuil?

Het boek is mooi vormgegeven: een grote kijk- en zoekplaat aan de ene kant en de informatieve legenda van de vogels die het betreft aan de andere kant. De kleurrijke zoekplaten zijn heel gedetailleerd en je moet flink speuren om de betreffende vogels te kunnen ontdekken, maar dat maakt het boek nu juist lekker uitdagend.

Verder vind je op elke dubbele pagina nog een aantal ‘Wist-je-datjes’ en een gerichte zoekopdracht. Op de laatste pagina moet je de huismus – via een doolhof – de weg naar huis wijzen.

Kortom: Een kleurrijk kijk- en zoekboek voor vogelvrienden vanaf 5 jaar.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *