Het handboek voor Viezeriken

‘Wist je dat je elke dag ongeveer een emmer snot produceert? Zelfs als je gezond bent.’

Heb je er wel eens over nagedacht hoe vies mensen zijn? Of dieren? Vast niet! Ander zou je nooit meer je mobieltje aanraken, op een vreemd toilet gaan zitten of naar het zwembad gaan. Je bestaat zelf voor een groot gedeelte uit bloed, slijm, vocht, snot en bacteriën. Hoe smerig het ook allemaal is, het is heel leuk en grappig om over vieze dingen te lezen. En vaak nog erg interessant ook!

In drie woorden

Leerzaam, kleurrijk, origineel

In meer woorden

Hou je ervan om te lezen en leren over snot, vieze gewoontes, smerig eten en over toiletpotten? Dan is dit boek zeker wat voor jou! In dit boek lees je daar namelijk van alles over. Niet alleen heel leerzaam, maar ook super grappig. Dit boek staat vol met weetjes, records, moppen, dilemma’s en vieze feiten. Wist je bijvoorbeeld dat  de mensen in India altijd met hun rechterhand eten? Die hand wordt gezien als schoon. Met de linkerhand doe je vieze dingen, zoals het vegen van je billen. Daar mag je dus nooit je eten mee aanraken! En wist je dat een Amerikaan ooit een drol geeft gepoept van wel 3,5 meter lang? Iew!

En wat vind je viezer? Een kusje geven op de kalknagel van je opa of voetjevrijen met iemand die twaalf voetwratten heeft? Of je zusje om de minuut een boer horen laten tijdens het eten, of je moeder van haar soep horen slurpen?

De hoeveelheid tekst op een pagina is gedoseerd, waardoor het korte en overzichtelijke stukken zijn geworden. De teksten zijn op een grappige en toegankelijke manier geschreven en lezen fijn weg. Voor je het weet, ben je een expert geworden op het gebied van smerige dingen! De illustraties van Wilbert van der Steen zijn kleurrijk, vol humor en vol beweging. Ze vullen de teksten in het boek uitstekend aan.

Dit boek is geschikt voor smeerlappen voor alle leeftijden!

 

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *