Het heerlijke herfstboek: heel veel fijne voorleesverhalen over de herfst

Het heerlijke herfstboek: heel veel fijne voorleesverhalen over de herfst
Categorieën: , ,
Tags: ,
Publisher:

‘Houd jij ook zo van de herfst?’

In deze heerlijke dikke voorleesbundel vind je de allerleukste voorleesverhalen over de herfst. Over Hond en Kat die dierendag vieren, een zevenslaper die liever wakker blijft, een bijzonder bladermonster genaamd Bob, en Rani die nergens bang voor is… of toch wel?

In drie woorden

Verhalen, afwisselend en herfst

In meer woorden

In dezelfde serie als Het wonderlijke winterboek en Het zonnige zomerboek is er nu een dikke herfstige voorleesbundel vol met knusse verhalen. Het is een mooie mix van nieuwe en klassieke verhalen en illustraties. De verhalen en illustraties zijn van bekende én nieuwe getalenteerde auteurs en illustratoren. Met illustraties van o.a Marieke ten Berge, Sarah van Dongen, Floor de Goede, Annemarie van Haeringen, Annet Schaap, Kristel Steenbergen, Natascha Stenvert, Marije Tolman, Marijn van der Wateren en Barbara de Wolf. En met auteurs als o.a. Pieter Feller, Hanna Kraan, Carry Slee, Rindert kromhout, Marianne Busser en Ron Schröder die een bijdrage hebben geleverd aan deze bundel. Verhalen worden afgewisseld met gedichten en er staan ook enkele pagina’s in met aparte weetjes over de herfst. Het boek is zeer kleurrijk en sfeervol geïllustreerd in het teken van het seizoen ‘herfst’. Het boek is een plaatje om te zien en misstaat zeker niet op een seizoenstafel.

Laat ik nu zelf geen grote fan zijn van het seizoen ‘herfst’, maar ik moet toegeven dat de cover van dit heerlijke herfstboek ontzettend aanspreekt. De voorkant sprankelt door de schitterende herfstkleuren. Je wordt als vanzelf naar dit boek toegetrokken. Ook de inhoud valt absoluut niet tegen. Het boek is ontzettend veelzijdig en afwisselend waardoor er voor iedereen wel een favoriet verhaal te vinden valt. Er zijn veel klassieke boekfiguren te vinden in het boek zoals Kolletje en de boze heks, maar ook nieuwe boekfiguren. De verhalen zijn niet te lang, zodat dit boek een perfect voorleesboek is voor het slapen gaan. Het allereerste voorleesverhaal ‘Het verhaal van Herfst’ is een mooie introductie van het seizoen en zo een perfect inleidend verhaal voor deze bundel.

Ik heb ontzettend genoten van de mix van verhalen. Feestdagen die in het seizoen herfst vallen, hebben ook een plekje in dit boek zoals dierendag en Sint-Maarten. Dit boek zou dus een plekje moeten hebben op iedere boekenplank thuis en op school. Het lijkt mij een mooi ritueel om dit boek erbij te pakken zodra de bladeren van de bomen gaan vallen. Pak er een heerlijk warm dekentje bij en een kop thee en het herfst voorleesritueel is compleet. Het heerlijke herfstboek: heel veel fijne voorleesverhalen over de herfst is geschikt voor kinderen van 4 -8 jaar die houden van variatie en zin hebben in een heerlijk herfstige voorleesbundel vol knusse verhalen en illustraties.

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *