Het huis in de polder

Het huis in de polder
Categorie:
Publisher:

‘Hebben jullie vannacht nog iets gehoord?’ vroeg ik mijn ouders.

In een verlaten boerderij wordt een dagboek van een jongen gevonden. Wat er te lezen is, is huiveringwekkend. Waarom heeft hij dat allemaal opgeschreven? Is het echt gebeurd, of had hij gewoon te veel fantasie? En wat is er aan de hand met het huis waar hij sinds enkele maanden met zijn ouders in woonde? Lees mee, van dag tot dag, een zomer lang. Vraag je af: kunnen de dingen die hij beschrijft echt gebeurd zijn? En waar is de jongen gebleven? Dit dagboek is het enige wat van hem terug te vinden is …

In drie woorden

Mysterie, spannend, verhuizing

In meer woorden

Wanneer je naar de cover van dit boek kijkt, weet je eigenlijk al genoeg! Illustraties van schedels en letters in de kleur van bloed; dit moet een ontzettend spannend verhaal zijn. En dit komt ook uit. Het is echt een boek voor lezers met ‘stalen zenuwen’.

Het boek begint met een proloog waarin wordt uitgelegd dat de verteller een huis heeft gekocht, een mooie oude en sfeervolle boerderij. Wat ontzettend vreemd is, is dat de vorige bewoners er zomaar vandoor zijn gegaan. Ze hebben al hun spullen in het huis achtergelaten, meubels, kleding, boeken en zelfs de spelcomputer. Op het bureau in een kinderslaapkamer ligt een opengeslagen dagboek. De verteller van het boek legt uit dat hij de tekst uit dat dagboek op zijn computer heeft overgetypt.

En dat verhaal, de pagina’s uit zijn dagboek, vind je in het boek na de proloog. In het dagboek staat de verhuizing van een jongen naar deze boerderij beschreven. Hij moest al zijn vrienden achterlaten om te starten in een compleet nieuwe omgeving. Hij verhuist ook nog eens aan het begin van de zomer en maakt zich ernstig zorgen hoe hij de vakantieweken gaat doorkomen… Vanaf het begin heeft hij al het gevoel dat er iets niet klopt in het huis. Hij hoort rare geluiden en het lijkt er wel te spoken. Als zijn ouders deze mening niet delen, lijkt het alsof hij er helemaal alleen voor staat. Wat is hier toch aan de hand?

Erik Jan Tillema schreef dit bloedstollende verhaal. Het verhaal van de jongen is geschreven in de ik-vorm, waardoor het net lijkt of iemand een eng verhaal aan jou vertelt. Het is zo spannend geschreven, dat het lastig is om het weg te leggen. Het blijft ook spannend tot de laatste zin. Het boek is geschikt voor lezers vanaf 12 jaar die smullen van een portie spanning. Tot de laatste bladzijde weet je niet hoe dit gaat aflopen…

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *