Het jungle boek

Het jungle boek
Categorieën: ,
Tag:
Publisher:

‘Vergeet de films die er van Het jungleboek zijn gemaakt – dít is het echte verhaal over Mowgli, die opgroeide in het oerwoud van India…’

Al als peuter moet Mowgli vluchten voor de valse, mensenhatende tijger Shere Khan. Op het nippertje wordt hij gered door twee wolven, die hem beschermen en opvoeden. Maar de tijger is hem niet vergeten; altijd is er de bedreiging van die gestreepte vijand.

Gelukkig wordt Mowgli bijgestaan door twee geweldige vrienden: de bedachtzame zwarte panter Baghera en de goedmoedige beer Baloe. Van hen leert hij de wetten van de jungle, waardoor hij langzaamaan begrijpt dat je moet uitkijken voor apen, dat je beleefd moet zijn tegen olifanten en dat het nut heeft om de taal van de slangen te spreken.

Uiteindelijk dringt dan de vraag zich op: is Mowgli een dier of toch eigenlijk een mens…?

In drie woorden

Gedetailleerd, kleurrijk en vernieuwend

In meer woorden

Betoverend, dat is wat het verhaal over Mowgli is. En deze nieuwe uitvoering draagt daar zeker aan bij. De combinatie van een goed geschreven tekst door Daan Remmerts met de indrukwekkende illustraties van Mark Janssen, maakt dit boek een plaatje om te zien en te lezen. Ik heb dan ook enorm genoten tijdens het lezen van dit boek.

We kennen allemaal het bekende verhaal over Mowgli, het kind dat wordt opgevoed in de jungle door de wolven. Het kind dat vrienden maakt met een panter en een beer. Maar kennen we het hele verhaal? Dit boek neemt je mee in zijn verhaal. Van de avonturen in de jungle tot de avonturen die Mowgli meemaakt in het mensendorp. Voor alles in een plaatsje in dit gedetailleerde boek. De acht hoofdstukken bestaan uit een combinatie van een vlot geschreven tekst en kleurrijke illustraties. Soms paginagroot, soms naast de tekst op een bladzijde, maar altijd opvallend en fijn om naar te kijken.

Zowel als voorleesboek als als zelfleesboek is dit boek zeker een aanrader. Het verhaal kent de nodige gruwelijkheden. Toch zijn deze zo geschreven dat het de doelgroep niet zal afschrikken. Het doden van dieren, het verwoesten van het dorp, stuk voor stuk gebeurtenissen die impact kunnen hebben op de lezer. Maar het verhaal er omheen laat de lezer inzien dat er alleen is gehandeld uit rechtvaardigheid, dit is hoe het gaat in de natuur. En dat maakt dit boek tot een prachtig boek voor lezers vanaf ongeveer negen jaar.

 

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *