Het kattenmannetje en andere sprookjes

Er was eens……..

… een meisje dat op een kwade dag besloot haar broertje in een konijn te veranderen.
… een jongetje dat dacht alles van draken te weten – tot hij een wel heel bijzonder exemplaar tegenkwam.
… een ouderwetse ooievaar die in een situatie belandde waar hij zich geen raad mee wist.
… een barbie met veel te kleine voetjes. Maar waar vind je vandaag de dag nog een behoorlijke poppendokter?
… een eenvoudige ober die ineens veertig ridsters op zijn terras had. Of waren het eigenlijk roofsters?

En er was eens een mannetje dat precies verstond wat de katten om hem heen te vertellen hadden, maar zelf niemand had die naar zijn eigen problemen luisterde. Of toch wel?

Het kattenmannetje is een verzameling van vijftien verrassende en grappige moderne sprookjes. Een bonte stoet aan sprookjesfiguren passeert de revue, van stoere ridsters en stokoude ooievaars tot piepkleine tovenaartjes en heel grote reuzen. Met prachtige illustraties van o.a. Martijn van der Linden, Milja Praagman, Annet Schaap en Sanne te Loo.

In drie woorden

Grappig, fantasierijk en origineel

In meer woorden

Wie houdt er nu niet van sprookjes? De sprookjes Vrouw Holle, Assepoester, Doornroosje, Roodkapje of De rode schoentjes? Het is iedere keer weer genieten.

Janneke Schotveld schreef in dit boek weer 15 nieuwe en moderne sprookjes. Haar eerste sprookjesboek heet De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes. Dit is dus haar tweede sprookjesboek “Het kattenmannetje en andere sprookjes”. In dit boek maak je kennis met bijzondere personen en beland je in een wereld vol magie en toverkracht!

In het eerste verhaal ontmoet je het Kattenmannetje. Hij praat met katten en zorgt ervoor dat hun problemen worden opgelost. Maar dan komt hij zelf ziek op bed te liggen. Gelukkig weet iemand dat hij hulp nodig heeft.
Lees bijvoorbeeld ook hoe de wens van de twee koninginnen wordt vervuld. Zij willen graag een kindje en krijgen hulp van de laatste ooievaar. En maak kennis met de poppendokter en Hakketeentje. Ontmoet de jaloerse koning, die jacht maakt op zijn stiefzoon, prins Ebben. Ik ga niet meer verklappen want je moet dit geweldig leuke sprookjesboek echt zelf gaan lezen. Wat ik nog wel wil vertellen is dat je verschillende hoofdpersonen in de sprookjes ook weer in de andere sprookjes tegenkomt. Het kattenmannetje komt bijvoorbeeld in het laatste sprookje terug, maar ook een ridster (op de fiets) en reus Dirk zie je vaker voorbij komen. Ook herken je bepaalde dingen uit bekende sprookjes zoals uit Hans en Grietje en Sneeuwwitje. Zaken uit de moderne tijd zijn op een leuke manier door Janneke Schotveld in de sprookjes verwerkt; een flitsscheiding, de liefde tussen twee vrouwen, er wordt gegoogled om iets op te zoeken, de zaklamp van het mobieltje gebruiken om bij te schijnen….. Zo geweldig gevonden allemaal!

Het kattenmannetje en andere verhalen is een sprookjesboek waar kinderen van zullen smullen maar waar zeker ook volwassenen van kunnen genieten. Voorlezen vanaf een jaar of 6 en zelf lezen vanaf ongeveer 9 jaar.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *