Het kleurenmonster gaat naar school

‘Ga met het kleurenmonster mee naar school en ontdek wat hij allemaal meemaakt!’

School, wat is dat voor iets? Het kleurenmonster is een beetje zenuwachtig. Hij gaat vandaag voor het eerst naar school en hij heeft geen idee wat dat inhoudt. Wees maar niet bang, monster! Er wachten daar nieuwe avonturen op je, en je zult veel nieuwe vrienden maken.

In drie woorden

Emotie, informatief en humoristisch

In meer woorden

In dit boek over ons favoriete monster komen opnieuw alle emoties aan bod. Samen met het kleurenmonster beleef je de eerste schooldag en wordt de routine besproken. Het boek geeft een duidelijke uitleg over wat school precies inhoudt vertaald naar een humoristisch verhaal waardoor de spanning wordt weggenomen bij iedere startende kleuter. Monster overtreedt de regels in dit verhaal een aantal keer waarbij zijn klasgenootjes verontwaardigd reageren. Zo leer je je kleuters tevens de regels van school op een speelse manier.

De prachtige illustraties, gemaakt door Anna Llenas zijn een combinatie van tekeningen en knip en plakwerk waarmee ze een indrukwekkende 3D setting creëert maar het toch simpel weet te houden waardoor je jonge kinderen niet enorm worden afgeleid van de tekst.

Een aanrader voor alle kleuters in spé, maar ook voor de kleuter die het naar school gaan een spannende bijkomstigheid vindt.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *