Het knotsgekke kabaalkoor

Het knotsgekke kabaalkoor
Categorieën: ,
Publisher:

‘Er was maar één piepklein probleem. Haar stem klonk echt….. AFGRIJSELIJK!’

Kweeltje de walrus houdt van zingen. Nu ja, zingen… Kweetje kweelt. En dat horen de andere walrussen niet graag. Gelukkig zijn er nog andere dieren die ook op hun eigen manier zingen. Misschien maken ze samen hun dromen wel waar?

In drie woorden

Humor, jezelf zijn, kleurrijk

In meer woorden

Kweeltje is een walrus die dolgraag kweelt. Haar grootste droom is om over de hele wereld te kunnen kwelen en om deel te nemen aan de Grote Dierentalentenjacht. Alleen is er één piepklein probleem… het klonk verschrikkelijk! Op het moment dat Kweeltje begon met kwelen, doken alle zeehonden in het water, vluchtten alle ijsberen weg en vlogen de papegaaiduikers er vandoor. Ze vragen of ze ermee zou willen stoppen, ze houden zelfs een protest tegen kwelen. Dit maakt Kweeltje droevig. Als ze zelfs een lawine veroorzaakt, is de maat vol, de walvissen vertrekken midden in de nacht en laten Kweeltje alleen achter. De andere dag ontmoet ze een eland, die beestachtig burlde en samen zongen ze uit volle borst. Op het geluid komen steeds meer dieren af en samen vormen ze een knotsgek kabaalkoor. Ze gingen de hele wereld over om op te treden en het koor bleef groeien en groeien. Natuurlijk doen ze ook mee met de Grote Dierentalentenjacht. Daar ziet ze de walrussen terug. Hoe zouden die reageren?

Dit boek gaat het over je dromen waarmaken. Ook al vindt iedereen hetgeen wat je doet niks, als jij ervan geniet, ga dan vooral door. Ook gaat het over vriendschap en erbij horen. Van Kweeltje mag iedereen die het wil, zich aansluiten bij haar koor. En het maakt haar niet uit of ze goed of slecht zingen, ze wil dat iedereen plezier heeft en ervan geniet.

De illustraties zijn zoals we ze gewend zijn van Tony Ross. Vol kleur en vol humor. Belangrijke woorden zijn groter afgedrukt en staan soms schuin op de pagina. Dit geeft een speels effect past erg goed bij de gekozen tekst, en bij de illustraties.

Voor alle kinderen vanaf 4 jaar die zichzelf willen zijn en durven dromen.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *