Het koekenmannetje en andere heerlijke sprookjes

Het koekenmannetje en andere heerlijke sprookjes
Categorieën: ,
Publisher:

Een “lekker” voorleesboek.

Hoe ontsnapt het koekenmannetje aan gulzige dieren? Kan een klein erwtje een prinses uit haar slaap houden? Waren de drie beren blij met het bezoekje van Goudlokje?

De antwoorden lees je in deze heerlijke voorleesbundel met zes sprookjes vol heerlijke illustraties. Een sprookjesboek om van te smullen.

In drie woorden

vrolijk, kleurrijk, heerlijk

In meer woorden

Een verzameling bekende sprookjes en fabels, geschreven in een vriendelijke, voor jonge kinderen toegankelijk stijl. Het hele boek straalt vrolijkheid uit, de tekeningen zijn niet in de conventionele sprookjes-stijl, ze hebben iets eigens, zijn kleurrijk en grappig. Soms beslaan ze de hele pagina. Het lettertype dat gebruikt wordt is prettig, vrij groot en duidelijk. De citaten zijn vet gedrukt, handig tijdens het voorlezen. De lezer weet zo wanneer de stem wat luider mag klinken.

             

De bekendere sprookjes die in dit boek de revue passeren zijn: Het koekenmannetje, De prinses op de erwt en Goudlokje en de drie beren. De wat minder bekende zijn: Het wijze kippetje, De vos en de raaf en De krekel en de mier. De overeenkomst tussen alle verhalen is dat er iets eetbaars mee gemoeid is, variërend van bijvoorbeeld een klein erwtje tot het aanleggen van een complete wintervoorraad. Het eten speelt steeds een cruciale rol, het is de rode draad tussen de verhalen. De woordspelingen vind ik erg grappig en ook leerzaam. Zo staat er in de titel: Heerlijke sprookjes. Door dit soort uitspraken leren kinderen dat woorden meerdere betekenissen kunnen hebben. Spelen met taal.

Kinderen vanaf 4 jaar zullen smullen van dit boek.  De voorlezers trouwens ook!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *