Het meidenlijfboek

Het meidenlijfboek is dé gids voor alle meiden die opgroeien in de 21e eeuw!

Krijg jij ineens puistjes en groeit er overal haar? Voel je je het ene moment heel happy en kun je het volgende moment in woede uitbarsten? Heb je elke maand last van buikpijn? Of voel je juist fijne kriebels? Relax, je bent gewoon in de pubertijd!

In drie woorden

Leerzaam, speels, informatief

In meer woorden

Volwassen worden is geen kinderspel. Je lichaam verandert, je hormonen grijpen de macht en je brein ondergaat een soort reshuffle. In Het meidenlijfboek leggen Nina Brochmann en Ellen Støkken Dahl alles uit wat je wilt weten over de puberteit. Of het nu gaat om seksuele weerbaarheid, haargroei en menstruatie-armoede, of om emoties, je brein en de moed om jezelf te zijn. Als artsen én als vrouwen kennen de auteurs het meisjeslichaam vanbinnen en vanbuiten. Ze geven tips, vertellen geheimen en verhalen uit het echte leven en geven goed advies als je op het punt staat de puberteit in te gaan of er al middenin zit. Dit alles vertellen ze op een fijne en toegankelijke manier met veel humor. Geen onderwerp wordt geschuwd, zelfs onderwerpen als seks, masturbatie, stress, depressie en eetstoornissen komen aan de orde. Dat maakt het boek geschikt voor alle jonge meiden die vragen hebben over hun lichaam of over andere zaken waar ze zich zorgen over maken.

Een prettig boek om in huis te hebben. Voor alle meiden vanaf 12 jaar die zich afvragen wat er toch allemaal in hun lichaam gebeurt.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *