Het mysterie van het steenhouwertje

Het mysterie van het steenhouwertje
Categorieën: , , , ,
Publisher:

“Liep je weer te dromen? Je kwam bijna onder een auto!”

‘Markus, pas op! Liep je weer te dromen?!’ Vandaag is Markus Superhavik, een held met scherpe ogen die met dieren kan praten. Hij gaat naar de steenhouwer, die helemaal op het dak van de grote KoepelKathedraal aan het werk is. Maar onderweg wordt er iets heel kostbaars gestolen… Superhavik gaat erachteraan!

In drie woorden

Geheimzinnig, avontuurlijk en informatief

In meer woorden

Als ik denk aan Thé Tjong-Khing dan denk ik toch wel aan een grootse auteur en illustrator binnen de kinderboekenwereld. Ook dit boek past weer prima in zijn rijtje van bijzondere kunsten. Het mysterie van het steenhouwertje is een boek met diverse lagen. Het geeft je stof tot verwonderen, stof tot nadenken en laat je bovendien genieten van een prachtig verhaal. Dit samen maakt het een prentenboek dat je steeds opnieuw wilt openslaan, al is het alleen maar om die wonderschone illustraties te bekijken. Al blijft het lastig om vervolgens niet het hele verhaal opnieuw te gaan lezen, dit boek weet je volledig op te zuigen.

Het spannende verhaal speelt zich af in een geheimzinnig labyrint van kapellen, trappen, torens en koepels. Dit zorgt voor beeldschone afbeeldingen waarin je almaar iets nieuws weet te ontdekken. Je ontmoet de bijzondere Wezens woonachtig in de KoepelKathedraal en je leert onder andere veel over kunst en artistieke beroepen. Door de droomachtige schrijfstijl komt het verhaal tot leven, je waant je in de fantasiewereld van Superhavik.

Kinderen moeten kunnen dromen, ontsnappen aan de realiteit. En dat is precies wat Markus in dit verhaal weet te doen. Hij droomt van een leven als superheld, een leven vol spannende avonturen en geniet zo optimaal van zijn dag op pad met zijn vader. Een prachtig prentenboek voor alle leeftijden!

Tevens sluit dit boek goed aan bij de Kinderboekenweek van 2021 met als thema ‘Worden wat je wilt’.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *