Het piranha complot

Het piranha complot
Categorie:
Tag:
Series:
Publisher:

‘Ik hoop dat we deze afschuwelijke eilandenruzie snel achter ons kunnen laten.’

Pablo Fernando wordt afgezet en is niet langer de president van Costa Banana. Hij vlucht met zijn gezin naar Costa Kanaria, waar de 12-jarige Angelino net president is geworden. Angelino benoemt Rosa en Fico tot zijn adviseurs. Maar een land besturen blijkt lastiger dan gedacht en overal loert gevaar. Als Rosa een gemeen complot ontdekt is het al bijna te laat. Lukt het haar de jonge president te redden?

In drie woorden

Spannend, grappig en verrassend

In meer woorden

President worden… Of koning of keizer, als kind droom je daar vast wel eens over. Maar wat nou als het echt gebeurt. Je vader belandt in de gevangenis en jij wordt door je ooms gekozen als nieuwe president. Je moet het land regeren, je mag nieuwe wetten maken en iedereen moet naar jou luisteren. Wat zou jij dan doen?
Je eigen bedtijd bepalen, geen groenten meer eten, nieuwe zwembaden bouwen? In dit boek kan het allemaal!

Jozua Douglas schreef alweer het zesde deel in de serie Costa Banana. Een spannende serie over twee eilanden die een strijd met elkaar voeren om macht en rijkdom. In deel zes, tevens het laatste deel in de serie, komt er een eind aan deze strijd. Het verhaal kent humor, is verrassend en zet je aan het denken. Wie is te vertrouwen? En wie is dat niet? Soms kom je erachter dat degene die je het meest vertrouwt, niet zo eerlijk is als je denkt

.

De kaft van het boek is voorzien van een kleurrijke illustratie, welke de inhoud van het boek weerspiegeld. Binnen in het boek is gekozen voor zwart-wit illustraties die afwisselend in grootte een plaats in het boek innemen. De relatief korte hoofdstukken zijn rijk geïllustreerd waarbij de illustraties zorgen voor een verbeelding van de tekst.

Waar Costa Banana een serie boeken is, zijn alle boeken ook losstaand te lezen. Je leert de personages in ieder deel opnieuw kennen waardoor het verhaal begrijpelijk is zonder enige voorkennis.

Een spannend leesboek voor kinderen vanaf 8 jaar die houden van een flinke dosis humor.

 

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *