Het Schermdiefje

Het Schermdiefje
Categorieën: ,
Publisher:

Een grappig en toegankelijk verhaal dat onze vele uren schermtijd ter discussie stelt.

Een meisje is in de stad op zoek naar vrienden en vrolijkheid. Maar iedereen die ze tegenkomt, is aan zijn scherm gekluisterd. Ze begint overal schermpjes mee te pikken, maar daar wordt ze ook niet blij van. En dan ontmoet het Schermdiefje het spelende jongetje Max…

In drie woorden

grappig, kritisch, eigentijds

In meer woorden

Als een nieuw meisje in de stad komt wonen hoopt ze daar lekker met nieuwe vriendjes te gaan spelen. Maar iedereen kijkt alleen maar naar schermpjes. Wat zou daar zo leuk aan zijn? Ze gaat proeven, blijft ervan eten en zo raakt de stad alle schermen kwijt!

Dit grappige prentenboek stelt het schermgebruik aan de kaak. Het verhaal is wel een beetje voorspelbaar: als alle schermpjes verdwenen zijn, ontdekken de dieren in de stad dat spelen, samen praten of dansen veel gezelliger is. Toch zal het boek kinderen best aanspreken. De frisse prenten in vrolijke kleuren, die een eigentijds beeld van een drukke stad geven, vullen soms een spread en soms staan er meerdere kleine illustraties op een pagina. Er is veel te zien op de platen. Het meisje is een fantasie diertje met een olifantenslurf en konijnenoren; dit geeft het boek een speels effect.

Dit boek is een mooie aanleiding om het gesprek met je kind aan te gaan over schermgebruik.

Voor alle schermdiefjes vanaf een jaar of vier.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *