Het Schitterende Samen Boek

Het Schitterende Samen Boek
Categorieën: , , ,
Author:
Publisher:

‘Wist je dat zeeotters elkaars hand vasthouden net als mensen?’

In ‘Het Schitterende Samen Boek’ viert Yuval Zommer hoe de mens en de natuur op de meest bijzondere wijze verbonden zijn.

Dit boek is voor alle kinderen die graag in bomen klimmen, op blote voeten buiten rennen, in plassen springen, naar beestjes zoeken, met de vogels meezingen, sneeuwvlokken proeven en sterren tellen. Want we horen allemaal bij de natuur en de natuur hoort bij ons allemaal…

In drie woorden

Natuur, mens, samen

In meer woorden

Yuval Zommer maakte al eerder prachtige boeken als ‘Het Bijzondere Beestjes Boek’ en ‘Het Zinderende Zee Boek’. Ook dit boek ziet er weer mooi verzorgd uit en het is een feestje om door dit boek te bladeren. Het is echt een boek om zeer aandachtig te bekijken en steeds de bijbehorende tekst te lezen. Het boek bevat zeer veel verschillende hoofdstukken van ‘Opgroeien’ tot ‘Samenwerken’ en van ‘Familiezaken’ tot ‘Superslim’. Alle hoofdstukken hebben een gezamenlijk hoofdonderwerp: hoe zijn de mens en de natuur op bijzondere wijze verbonden?.

Op een speelse manier geeft dit boek uitleg over dit onderwerp. Het boek staat boordevol grappige en leuke weetjes. Wist jij bijvoorbeeld dat de mens vrolijk kan worden van in de modder wroeten? En wist je dat madeliefjes ’s nachts hun blaadjes sluiten om ze weer te openen als het licht wordt? Zonder belerend te worden, zit er een schat aan informatie verstopt in dit boek. Het boek leest zeer prettig.

De illustraties zijn verfijnd en in zachte tinten, het is fijn om naar de dubbele platen te kijken.

Als extraatje kun je ook nog op zoek naar vijftien verborgen voetsporen, maar pas op voor bedriegers. Kun je ze allemaal vinden door goed te kijken?

Het Schitterende Samen Boek is een boek voor alle kinderen vanaf 6 jaar die houden van de natuur en de natuur ook een warm hart toedragen. Klim snel uit de boom in de tuin en haal dit boek in de plaatselijke boekwinkel of bibliotheek.

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *