Het slijmboek: een spannend en superslijmerig avontuur

Het slijmboek: een spannend en superslijmerig avontuur
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Een leuk leven zonder slijm is onmogelijk, vinden Noortje en Karim. Ze moeten het slijmverbod tegenhouden!’

De minister van Belangrijke Zaken heeft zojuist besloten om het maken en verkopen van slijm te verbieden.
Ook spelen met slijm is vanaf vandaag verboden.
Slijm is tijdverspilling.
Slijm is slecht.

Spannend en grappig slijm-avontuur voor alle kinderen die geen genoeg kunnen krijgen van snoepslijm, alien snot en galaxy slijm.

In drie woorden

Avontuur, spannend en slijm

In meer woorden

Bij een boek over het onderwerp ‘slijm’ denk je vast al snel aan een informatief boek waar beschreven wordt hoe je slijm maakt. Dit boek is totaal anders en daarom ook erg origineel. Dit boek vertelt een bijzonder adembenemend verhaal waarin ‘slijm’ de hoofdrol speelt.

Noortje en Karim zijn gek op slijm. Gelukkig hebben ze een geweldige meester, meester Wilco, die bijna een echte meester is en zó gek op slijm is, dat hij zijn eindverslag erover schrijft. Zijn eindverslag heet ‘Duizend dingen die je kunt doen met slijm’ en de hele klas verzint zich suf om aan het juiste aantal ideeën te komen. Dan wordt er op een dag een mededeling gedaan. De minister van Belangrijke Zaken had besloten om het  maken en verkopen van slijm te verbieden. ‘Slijm is slecht.’ ‘Meester Wilco is het er niet mee eens en verzint de variant ‘Slijm is geheim.’

Al snel verschijnen er overal aanplakbiljetten. ‘Slijm is verboden. Je mag het niet maken. Niet verkopen. En niet hebben. Wie met slijm wordt betrapt, krijgt een taakstraf.’ Er komt zelfs een sticker met ‘slijmvrije school’ op de schooldeur. Noortje wordt betrapt met slijm en krijgt dus een taakstraf. Ze moet voor straf gaan helpen op het ministerie van Belangrijke zaken. Tijdens het uitvoeren van haar taakstraf komt ze achter een heel bijzonder geheim. Achter een speciale deur in de kamer van de minister bevindt zich een wel heel bijzondere fabriek…Je leest er alles over in dit geweldige boek.

Naast het originele onderwerp van het boek, ziet het boek er ook bijzonder uit. Wat is het boek prachtig vormgegeven. De cover heeft een neongroene kleur, net als slijm en af en toe zijn er ook woorden en zinnen in dezelfde kleur groen gedrukt. Je kunt niet om het onderwerp van dit boek heen!

‘Het slijmboek: een spannend en superslijmerig avontuur’ is het boek voor liefhebbers van slijm en avontuur vanaf 8 jaar.

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *