Het sneeuwvlokje

‘Welke kant de wind je ook op blaast, uiteindelijk vind je je weg…’

Hoog in de lucht, op een winteravond, rolt en tolt een sneeuwvlokje in de wolken. Ver beneden loopt een meisje naar huis. Allebei hebben ze een diep verlangen. De een naar sneeuw en een fonkelende ster, de ander naar een veilige plek om te landen. Ze ontdekken dat waar je ook bent of naartoe gaat, je altijd een manier vindt om te stralen…

In drie woorden

Sfeervol, lief en boodschap

In meer woorden

Op een winternacht werd er een sneeuwvlokje gemaakt en het sneeuwvlokje begon te vallen. Dat vond het sneeuwvlokje best wel eng, want waar zal ze terechtkomen? Op hetzelfde moment loopt Noëlle naar huis met haar opa. Overal ziet ze prachtig versierde etalages. Wat zou zij zelf graag zo’n mooie kerstboom hebben. Het sneeuwvlokje heeft ook een droom. Zij wil graag de ster zijn op een fonkelende boom. Maar zullen deze dromen uitkomen?

Vanaf de eerste bladzijde brengt dit verhaal je helemaal in de kerstsfeer. De prachtige sneeuwvlokken op de schutbladeren vallen direct op. Maar ook de illustraties maken dit boek tot een sfeervol geheel.

In het boek lopen twee verhaallijnen door elkaar, namelijk het verhaal van het sneeuwvlokje en het verhaal van Noëlle. Deze verhaallijnen zijn goed uit elkaar te houden. Ze hebben één ding gemeen. Zowel het sneeuwvlokje als Noëlle hebben een droom, ze verlangen naar iets. Dat is soms spannend, maar er is altijd een manier om je dromen uit te laten komen.

Een lief, sfeervol boek met een prachtige boodschap om heerlijk voor te lezen aan peuters en kleuters.

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *