Het toevallige dagboek van B.I.G.

Het toevallige dagboek van B.I.G.
Categorieën: ,
Author:

‘Eigendom van Billie Idema Groen’. 

Welkom in het leven van Billie Idema Groen – een meisje met drie ongelukkige initialen, twee lieve moeders en één grote vergissing die haar leven flink op z’n kop zet. Er is een nieuw meisje op Billies school, en Billie leidt haar rond. Ze vertelt haar van alles over school en de Koekjeswet. En ja… ook over het feit dat twee vrouwen met elkaar kunnen trouwen (de bruiloft van Billies moeders is het evenement van het jaar, tenslotte). Maar dan gebeuren er verdachte dingen. Het nieuwe meisje lijkt wel erg close met Billies beste vriendin Layla. En hoe komt het dat ze zoveel weet over de grote overval op school, de diefstal van mevrouw Robinsons tas?

In drie woorden

Grappig, origineel, grafisch

In meer woorden

Billie geeft je met dit dagboek een kijkje in haar leven. En dat valt niet mee! Bij haar op school vinden de kinderen het leuk om elkaar met hun initialen aan te spreken. Op zich is daar niets mis mee, tenzij je Billie Idema Groen heet. Dan is het minder grappig! Op een dag komt er een nieuw meisje in de groep. Billie en haar vriendin Layla ontfermen zich over Janey, alhoewel ze haar wel een beetje een opschepper vinden. Tijdens de lunch zit ze bijvoorbeeld de hele tijd in spagaat. Haar ouders zijn gescheiden en ze woont nu bij haar moeder. Janey vindt het maar gek dat Billie twee moeders heeft en helemaal dat die met elkaar gaan trouwen. Daar heeft ze nog nooit van gehoord. Billie op haar beurt vindt het gek dat Janey het gek vindt. Twee moeders is toch heel normaal? Op school worden ze door de directeur in de aula geroepen, omdat iemand de portemonnee van een leerkracht gestolen heeft. Billie verdenkt Janey, omdat die ineens met twee nieuwe scrunchies in haar haar naar school komt. Ze besluit om op onderzoek uit te gaan. Gaat het haar lukken om de dief te ontmaskeren?

Dit boek leest heerlijk weg. Het is grappig en staat vol met leuke, kleine illustraties. Dit zorgt voor veel afwisseling, zodat het boek niet gaat vervelen. Het feit dat Billie twee moeders heeft is mooi in het boek verwerkt. Janey vindt het maar raar, maar het mooie is dat zij hier alleen in blijft staan; het feit is namelijk door iedereen geaccepteerd. En zo zou het moeten zijn. Liefde is liefde!

Voor alle kinderen vanaf 8 jaar oud.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *