Het verhaal van Donker

Het verhaal van Donker
Categorieën: ,
Tag:
Author:
Publisher:

Ga mee op reis door de betoverende wereld van Donker…

Donker is bang. Bang voor de nacht. Maar als er een mooi lampenlicht in zijn slaapkamer verschijnt, besluit hij het toch te volgen. Het lampje leidt hem langs ritselende bossen, glinsterende grotten en een vlammende vuurtoren. Zo ontdekt Donker hoe prachtig de nacht is!

In drie woorden

Betoverend, lieflijk, sprookjesachtig

In meer woorden

In het verhaal van Donker maken we kennis met de mooie kanten van nacht. Donker ligt heerlijk in bed en probeert te slapen, maar er is iets wat Donker wakker maakt. Er zijn lampen lichtjes die verdwijnen en schaduwfiguren die verschijnen. Tot er buiten iets blinkt… een lampenlicht! Donker wil graag als Lichtje zijn; warm, veilig en fijn. Lichtje neemt Donker mee, mee op avontuur in de nacht. En dan ontdekt Donker hoe prachtig en sprookjesachtig de nacht eigenlijk is.

       

Dit betoverende prentenboek is een lust voor je oog. Je blijft maar kijken en ontdekt iedere keer weer iets nieuws. Het bijzondere aan de illustraties is dat ze gemaakt zijn met echt tastbaar materiaal door Marit Kok. Zoals klei, schuim, plantjes, verse takjes uit het bos en hout. Het maken van deze prachtige prenten is aan Marit wel besteedt. Zij is een jonge Nederlandse filmmaakster en nu maakt ze haar schrijfdebuut. Donker is de hoofdpersoon van dit boek, die uit niks meer dan twee oogjes bestaat. Maar toch merk en voel je de emoties. Het verhaal is op rijm geschreven, waardoor je de zinnen kunt laten afmaken door de kinderen. 

Voor iedereen vanaf 4 jaar die de sprookjesachtige wereld van het donker wil ontdekken.

Wil je kijken hoe de illustraties zijn gemaakt door Marit Kok? Klik dan hier!

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *