Het verlangen van de prins

Het verlangen van de prins
Categorieën: ,
Publisher:

Een raadselachtige geschiedenis, een eeuwenoud schip en een vloek… De perfecte ingrediënten voor een razend spannend en avontuurlijk kinderboek.

Op een dag verschijnt een mysterieuze driemaster in de haven van het dorp waar Lode woont. Lode herkent in het boegbeeld meteen de geheimzinnige prins die hem regelmatig in zijn dromen bezoekt. Als het schip aanlegt vormen de zeilen zich tot een majestueuze circustent. Lode glipt aan boord en volgt vanuit een schuilplek stiekem de merkwaardige voorstelling. Maar dan gaat alles mis: hij raakt verstrikt in de zeilen en kan het schip die nacht niet meer verlaten. De volgende ochtend blijkt hij getroffen door de vloek van de prins: wie eenmaal aan boord van de prins heeft gedroomd, moet voor altijd aan boord blijven.

Lode maakt nieuwe vrienden en leert alles over de raadselachtige geschiedenis van het eeuwenoude schip. Ondertussen gloort er hoop bij de bemanningsleden, want wie weet heeft Lode de sleutel in handen om de vloek van de prins op te heffen…

In drie woorden

Spannend, avontuurlijk, fantasievol

In meer woorden

‘Het verlangen van de Prins’ is een prachtig en verrassend boek dat je meeneemt op een geweldig avontuur. Verrassend, omdat het verhaal zich in het heden afspeelt, maar zodra Lode een stap doet op de eeuwenoude driemaster, waan je je als lezer in de 17e eeuw. De karakters in het boek worden goed uitgediept, op een bijna vanzelfsprekende manier. Je kunt haast niet anders dan warmte voelen met de dappere Tulp, de sympathieke Tyman en stoere, ruige Woordenman met z’n kleine hartje.

De bemanning van de Driemaster ‘Het verlangen van de Prins’ zit gevangen aan boord. Het schip is vervloekt door de prins op een Indonesisch eiland die gewend is altijd zijn zin te krijgen. De bemanning vaart al meer dan drie eeuwen op de zeeën en kunnen zich de locatie van het eiland niet meer herinneren. De woede van de prins teistert het schip voortdurend. Lode voelt al sinds zijn jeugd dat hij niet thuishoort in het weeshuis waar hij opgroeit. Na het verlies van zijn ouders tijdens een zware storm op zee droomt hij over voortdurend over een prins. Lode loopt weg uit het weeshuis en komt vast te zitten op het schip. Als hij leert van de vloek blijkt dat Lode de locatie van de prins weet en wellicht de vloek kan opheffen. De bemanning zet koers naar Indonesië.

Het mooie verhaal, de sfeervolle illustraties van Marieke Nelissen, de grappige liedjes, de verrassende hypnose scènes in het hoofd van Lode maken ‘Het verlangen van de prins’ een bijzonder boek. Met thema’s als vriendschap, geluk en verlangen, familie en thuiskomen is dit boek een aanrader voor kinderen vanaf 9 jaar.

Wil je meer weten over de totstandkoming van het boek? Lees dan het interview met schrijver Marco Kunst.

the gravatar profile photo

Blog auteur Sanne Ramakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *