Het virus-lab

‘Durf je het aan? Treed dan binnen in het virus-lab en kom alles te weten over de strijd tegen de ziektekiemen.’

De gruwelijke geschiedenis van dodelijke ziektes, verteld door de plaaggeesten en pestkoppen die de ziektes verspreiden! Dit hilarisch geïllustreerde boek wemelt van de feitjes als een grieppatiënt van de ziektekiemen.

Ontdek de ergste epidemieën uit de geschiedenis, van de pest tot tuberculose.

Leer de helden kennen die tegen de ziektes streden en verwonder je over hun vondsten.

Kijk hoe we er nu voor staan en wat jij kunt doen om te helpen.

In drie woorden

Hilarisch, informatief, actueel

In meer woorden

In het virus-lab werken een viertal dieren die alles weten over dodelijke ziektekiemen die een bedreiging vormen voor de mens. Sterker nog, ze zijn zelf verspreiders ervan. Hilarisch genoeg vormen zij met z’n vieren tevens het onderzoekteam van het virus-lab. We hebben hier te maken met: Dr. Kriebel, een vlo, professor Ratticus, een rat, lab assistent Gonzo, een mug en lab assistent Tik-Tik, een tseetseevlieg.

Als je ze durft te volgen in de donkere gangen van het virus-lab kom je veel te weten over virussen en bacteriën, de veroorzakers van veel leed. Om één en ander te verduidelijken heeft de bovenstaande  “onderzoek ploeg” een zogeheten “schurken galerij” samengesteld die een overzicht geeft van de grootste kwaaddoeners als het gaat om besmetting.

Ben je binnen? Kijk dan maar eens goed om je heen. Dan kom je alles te weten over de historische feiten omtrent besmettelijke aandoeningen en de verspreiding daarvan. Zoals bijvoorbeeld de pest, tuberculose, lepra, cholera, malaria, pokken en griep. Je leest ook welke stappen er inmiddels gemaakt zijn om de ziektes te genezen en, beter nog, te voorkomen. Een aanzienlijk aantal geleerden hebben zich daar hard voor gemaakt. Je leert wie dat waren en wat ze precies onderzocht en ontdekt hebben.

Na het lezen van al deze feiten wil je vast ook weten hoe we er nu voorstaan. Dat komt dan goed uit, want ook dit wordt besproken, waarbij de huidige pandemie, Covid-19 natuurlijk ook ter sprake komt. Daardoor is het boek ook actueel.

Denk nou niet dat dit een saai feitenboek is over gruwelijke ziektes. Het boek is namelijk doorspekt met humor en de feiten worden beschreven in korte, overzichtelijke stukjes. De plaatjes erbij zijn kostelijk. Elke pagina staat er vol mee. Hilarisch is het dat de schrijver de ziekteverspreiders zelf in de rol van onderzoekers zet. En de tekeningen van deze personages zijn geweldig leuk verzonnen. Wordt het je toch te veel, blader dan even door, want achterin staat een ziektebegrippen-register.

Dit indrukwekkende, vieze, griezelige maar o zo leerzame boek is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *