Het woordenwinkeltje

‘Er is een plaatsje in ons land waar leuke winkels zijn.
Sommige staan in een straat en anderen op een plein.’

In de leukste winkelstraat van Nederland bevinden zich een heleboel winkeltjes, voor alles wat je kan bedenken. Maar Lisa vindt dat er nog iets mist. Ze weet precies wat de straat nodig heeft: een woordenwinkeltje! Zodat iedereen met haar hulp de mooiste versjes, liedjes en boeken kan maken. Met haar nieuwe winkeltje zet Lisa het hele dorp op stelten…

In drie woorden

Vrolijk, rijmend, leerzaam

In meer woorden

Dit is alweer het negende deel over de gezelligste winkelstraat van Nederland. Lisa loopt door de straat en ze mist wat.. Een woordenwinkeltje! Ze gaat langs bij opa Brom in het letterwinkeltje en hij wil haar helpen met een woordenwinkeltje. Hij kan voor de letters zorgen. In het woordenwinkeltje is van alles te vinden, dierennamen, woorden met 3, 4 en 5 letters, bloemennamen, lieve woordjes en er is zelfs een kastje met vieze woordjes erin. Maar als er nette klanten komen, gaat dat kastje snel op slot! Er komt een dichter langs in de winkel die woorden zoekt voor zijn versje, een meisje die op zoek is naar woorden voor haar kruiswoordpuzzel, een juf die graag met haar klas woordjes wil gaan schrijven én Pieterjan van de kringloopwinkel komt vaak langs. Niet omdat hij woorden nodig hebt, maar omdat hij Lisa wel heel erg lief vindt!

Het boek is op rijm geschreven en leest prettig. Kinderen zullen al snel op je zin afmaken aan de hand van de rijm. De tekeningen zijn kleurrijk en vrolijk. Het is een mooie, leerzame aanvulling voor de winkelstraat.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *