Hidde Haan vloog naar de maan

‘Resi Ree ging naar de zee. En al haar kalfjes mochten mee’.

Gedichten zijn leuk voor iedereen, ook voor beginnende lezers! In de versjes in deze bundel komen allerlei dieren voorbij die kleine avonturen beleven. De vele grapjes, spelletjes met klank en het eigenwijze rijm van Gouden Griffel- winnares Bette Westera maken dit boek een feest om zelf te lezen.

In drie woorden

Humor, dieren, gedichten

In meer woorden

Dit boek laat zien dat gedichten écht voor iedereen zijn, zelfs voor beginnende lezers. De gedichten in dit boek lopen op van AVI M3 naar AVI E6, het gemiddelde leesniveau is AVI M4. Alle gedichten gaan over dieren, er staan totaal 29 verschillende dieren in het boek. Elk dier beleeft een klein avontuur. Barbera de Wolf maakte de illustraties die heel goed bij de gedichten passen. Ze heeft elk dier een heel eigen gezicht.

De gedichten zijn verschillend van lengte en zijn vol humor geschreven. Het ene gedicht is vier regels lang, maar er zijn ook gedichten van zestien regels lang. Ze hebben allemaal met elkaar gemeen dat ze gemakkelijk te lezen zijn, vlot lopen en vol grapjes zitten. Een fijn boek om kinderen vanaf zeven jaar kennis te laten maken met poëzie.

 

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *