Hier zijn draken

Hier zijn draken
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Ga mee op reis en ontdek hoe bloemen soms vogels zijn, bladeren bergen, takjes monsters. Tot de reis eindigt in een oneindige sterrenhemel…’

Vroeger was de wereld vol onbekende zeeën en landen. Op veel stukken aarde was nog nooit een mens geweest. Kaartenmakers konden alleen maar hun verbeelding gebruiken. Op de lege stukken landkaart schreven ze dan: Hier zijn draken.

Die onbekende zeeën en landen zijn er nog steeds. Ze zullen er altijd zijn, misschien wel gewoon in je achtertuin…

In drie woorden

Fantasie, natuur en kunstzinnig

In meer woorden

Ga je mee op reis? Het wordt niet zomaar een reis, maar een reis naar de wereld van de fantasie. Misschien zie jij in de tuin alleen maar een hoop bladeren. Wie weet krijg je meteen de kriebels om de bladeren op een grote hoop te vegen en daarna op de composthoop te gooien. Dit boek laat zien, hoe je met een andere blik naar de natuur kunt kijken. Met een beetje geduld en een vleugje magie, zie je de meest spannende figuren in de hoopjes bladeren en ander natuurlijk materiaal. Wat is dit een kunstzinnig en origineel boek. Het woord boek is niet eens genoeg, iedere pagina is gewoon een klein kunstwerk. Een kunstwerk uit de natuur.

Op iedere pagina wordt het verhaal toegelicht door middel van foto’s van natuurlijke materialen. Er zijn de meest prachtige collages gemaakt met bloembladeren, bladeren, takjes en nog veel meer natuurschoon.

Yorick Goldewijk schreef het boek en Yvonne Lacet verzorgde de prachtige fantasievolle illustraties en foto’s. Dit is echt een kijkboek om keer op keer door te bladeren. Ik weet zeker dat je steeds nieuwe dingen ziet en ontdekt. En ik denk, dat je na het lezen en bekijken van dit mooie prentenboek nooit meer ‘gewoon’ een stapel bladeren in je tuin ziet. Jij ontdekt vast een compleet nieuwe wereld in je bladerhoop!

Hier zijn draken is geschikt voor jonge, avontuurlijke liefhebbers van de natuur van 4 tot 7 jaar die zin hebben in een wonderlijke reis. Veel plezier alvast! Goede reis.

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *