Hilda en de grote parade

Hilda en de grote parade
Categorieën: , ,
Series:
Publisher:

‘Nu een reus hun huis heeft platgetrapt, zit er maar één ding op: verhuizen naar de grote stad Trolberg!’.

Hilda kan slecht wennen aan wonen in de stad. En helemaal, omdat ze nu naar school moet. Gelukkig ontdekt Hilda al snel dat Trolberg een stuk leuker én magischer is dan verwacht. Waar anders zie je een pratende raaf, een tuinierende draak en een toverachtige parade?

In drie woorden

Avontuur, stad en magie

In meer woorden

Hilda heeft het ontzettend zwaar. Ze had het zo naar haar zin toen ze met haar moeder en haar voshertje Twijg in de magische vallei woonde. Maar sinds ze naar de grote stad Trolberg is verhuisd, is dit een heel ander verhaal. Ze vindt het vreselijk op school. En dan moet ze zich ook nog inzetten voor de jaarlijkse tentoonstelling ‘Supermooi Trolberg’ voor ouders en een praalwagen voor de parade versieren.

Met Frida en David gaat Hilda op stap. Ze gaan op zoek naar planten van Trolberg. De tocht gaat er af en toe gevaarlijk aan toe. Hilda ontdekt een aantal bijzondere stadsgeheimen en ze ontmoeten een stel toverachtige wezens. Haar vriendschap met Frida en David wordt behoorlijk op de proef gesteld, maar uiteindelijk valt alles op zijn plek en blijkt de stad Trolberg toch een stuk leuker dan Hilda aanvankelijk dacht.

Hilda en de grote parade is het vervolg op het boek Hilda en het verbolgen volk. Het is gebaseerd op de graphic novel-serie Hildafolk van Luke Pearson. Stephen Davies is de auteur. Het boek is in het Nederlands vertaald door Annelies Jorna. Op de cover van het boek zit een sticker geplakt dat Hilda ook als serie te vinden is op de streamingszender Netflix. De stripachtige illustraties in grijze en gele tinten zijn verzorgd door Seaerra Miller.

Hilda en de grote parade is een heerlijk (voor)leesboek voor stoere avonturiers van 8-10 jaar die wel van een verhaal met een vleugje ‘magie’ houden.

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *