Hoe alles begon

Hoewel jij je waarschijnlijk geen vis voelt, ben je toch echt uit vissen ontstaan. Zonder vissen die het land opkropen, had jij bijvoorbeeld niet kunnen lopen, ademhalen en je nek bewegen.

Eerst was er helemaal niks.

Tenminste, dat leek zo. Er was wel een minuscuul puntje en toen een knal – nee, een flits! De oerflits. Dit was het begin van het heelal, waarin al snel atomen ontstonden, die sterren werden en het sterrenstof rondslingerden, waarvan alles is gemaakt. Na miljarden jaren ontstonden de aarde, levende cellen en uiteindelijk de eerste zoogdieren.

Ga mee op een waanzinnige reis door de tijd, door de ruimte en de zeeën, langs vulkanen, rivieren, bossen, vlaktes, dino’s, alle andere dieren en de eerste steden. Ontdek hoe alles begon. En kijk zelfs een beetje mee in de toekomst.

In drie woorden

Allesomvattend, compleet, toegankelijk

In meer woorden

Dit informatieve boek geeft een overzichtelijke beschrijving vanaf het ontstaan van het heelal tot nu. Al lezend en kijkend naar de getekende illustraties word je meegezogen in de wereld van de evolutie, en beleef je hoe wij van aanvankelijk een zwevend deeltje, zijn geworden tot wat we nu zijn. Denk niet, dat is veel te moeilijk voor mij. Het wordt goed en helder uitgelegd, de platen geven daarbij extra verduidelijking. Bovendien is het erg boeiend om de tijdlijn van de evolutie te overzien.
Het is machtig interessant te leren hoe dat gegaan is, die evolutie van alles wat leeft. Hoe de dieren zich konden aanpassen aan een veranderende omgeving. Een mooi voorbeeld daarvan is de oer-walvis die aanvankelijk poten had. Nu begrijp je vast hoe het komt dat walvissen zoogdieren zijn die in het water leven.

Het hele boek staat vol met dit soort weetjes, en loopt langzaam door tot de tijd van nu. Het blijft boeien tot het eind. Achterin het boek bevindt zich  ook nog een handige index zodat specifieke informatie makkelijk teruggezocht kan worden. Op de achterflap staat speciaal vermeld dat er veel wetenschappers mee hebben gewerkt aan dit boek. Dat is goed te merken, het is echt helemaal af.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *