Hoe het werkt

Dagelijks gebruiken we tal van apparaten en dat vinden we doodnormaal! Maar hoe werkt het doorspoelmechanisme van de wc eigenlijk? En wat maakt dat ik mijn zaklamp aan en uit kan zetten? 

Heb je je ooit afgevraagd hoe je boterhammen worden geroosterd? Of waar potloden van worden gemaakt? Of hoe een vlieger in de lucht blijft?

Het antwoord op die vragen (en meer!) wordt uitgelegd in een kleurrijke, leuke reis door de techniek van alledaagse dingen. Boordevol foto’s en tekeningen om naar te turen en antwoorden om te ontdekken, verandert dit boek misschien wel de manier waarop je naar de wereld kijkt. Klaar om op ontdekking te gaan?

In drie woorden

Techniek, natuurkunde, apparaten/machines

In meer woorden

Wanneer je het boek openslaat zie je op het schutblad een stuk of 30 gekleurde stuiterballen. Je hebt vast weleens met een stuiterbal gespeeld, maar weet je ook hoe het komt dat een stuiterbal stuitert? Nee? Lees dan maar gauw het eerste hoofdstuk van dit boek want daar wordt het je haarfijn uitgelegd aan de hand van tekeningen en tekst. Nu wil je vast meer weten over de wereld om je heen. Blader dan maar gauw verder in dit boek en lees onder andere hoe de remmen van je fiets dienst doen, hoe de limonade in je rietje komt, waarom je bootje niet zinkt, hoe de messen van de blender hun werk doen en meer…

Je hebt het begrepen, dit boek gaat over techniek en beantwoordt daarmee veel vragen die je hebt over de werking van machines en apparaten die je waarschijnlijk dagelijks gebruikt. Het interessante van dit boek is dat het behalve vragen beantwoordt ook vragen oproept. Want misschien vind je het wel doodnormaal dat de lamp aanspringt als je op een knopje drukt maar had je je nooit afgevraagd hoe dat eigenlijk mogelijk is.

Ben je niet zo’n lezer wees dan niet bevreesd. Want dit is een boek met weinig tekst en veel grote illustraties waarop te zien is hoe het zit. Er staan ook een paar leuke doe tips in. Deze tips zijn in stappen in beeld gebracht. Je leert hoe je een vliegtuigje en een bootje van papier kunt vouwen. Met vanzelfsprekend de uitleg van de werking van beide objecten.

Het boek sluit af met een lijst van moeilijke woorden binnen het techniek-jargon. Elk woord, het zijn er 16, is in een blauw, gekaderde rechthoek afgebeeld, voorzien van een korte uitleggende tekst. Is je nieuwsgierigheid gewekt en wil jij graag meer weten over techniek en natuurkunde? Dan is dit boek echt iets voor jou!

Voor techneuten vanaf ongeveer 9 jaar.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *