Hoe kan dat? 25 mysteries uit de wetenschap om op te lossen

Hoe kan dat? 25 mysteries uit de wetenschap om op te lossen
Categorieën: , ,
Publisher:

Een boek om samen of alleen op zoek te gaan naar wetenschappelijke verklaringen.

Ruth wil niet naar school om haar examen te maken. Waarom mislukken de trucjes waarmee ze haar moeder wil doen geloven dat ze ziek is? En hoe kan het dat James, die op de grond ligt te slapen, eerder dan Adèle weet dat er een kudde olifanten aan komt rennen? Dit boek bevat 25 mysteries die je brein doen kraken. Je vindt de antwoorden in … de wetenschap! Observeer, stel vragen, denk na, en experimenteer! Plezier verzekerd!

In drie woorden

weten, leren, onderzoeken

In meer woorden

Raadsels zijn altijd enorm leuk om op te lossen. Hoe kan dat? bevat 25 vraagstukken uit de wetenschap en de uitdaging is om bij elk verhaal achter “het waarom” te komen. Elk mysterie beantwoordt aan een verrassende wet of aan een wetenschappelijk beginsel. Als je dat eenmaal weet en begrijpt, dan heb je een beetje meer inzicht in de wereld om ons heen.

Aan het aantal sterren kun je zien of het een makkelijk (een of twee sterren), gemiddeld (drie of vier sterren) of moeilijk (vijf of zes sterren) raadsel is. Ook staat aan het begin van elk mysterie aangegeven binnen welke categorie van onderwerpen het valt.

Ieder mysterie beslaat twee pagina’s met tekst en stripachtige illustraties, die je allebei heel nauwkeurig moet lezen en bekijken om achter de oplossing te komen. Elk mysterie is geïllustreerd in een andere kleur.

Als je het mysterie hebt opgelost, kun je het controleren door achter een flapje de oplossing te bekijken. Verder staan achterin het boek wetenschappelijke sleutels waarmee je experimenten kunt doen waarmee je jouw oplossing kunt checken. Dit maakt het oplossen van het mysterie extra leuk!!

Van dezelfde schrijver en illustrator verscheen eerder ook het boek Monsterlijke Raadsels.

Een interessant boek voor onderzoekers vanaf 8 jaar.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *