Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders?

Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders?
Categorieën: ,
Publisher:

“Scheiden heeft ook zo z’n voordelen!”

Je merkt dat je ouders steeds vaker ruzie hebben. Wat doe je dan? En wat doe je als je bang bent dat ze gaan scheiden? Of als je hoort dat je moeder een vreemde man kust? Dit zijn de vragen die spelen in het leven van Rosa. Haar ouders maken steeds vaker ruzie en Rosa begrijpt er niks van. Op school gaat het ook niet lekker, want Rosa wordt gepest en haar beste vriendin loopt ook nog eens over naar Rosa’s allergrootste vijand! Door al deze gebeurtenissen voelt Rosa zich eenzaam en onbegrepen. Maar wat doe je als dit in je leven speelt? Juist! Dan zoek je hulp. En dát doet Rosa op een hele speciale manier…

In drie woorden

Meeslepend, avontuur en eerlijk

In meer woorden

De verhalen van Rosa in haar puberteit zijn voor de meeste van ons niet onbekend. Maar hoe ging het met Rosa voor de brugklas? Waardoor kwam het dat haar ouders gingen scheiden? Die vragen worden beantwoord in dit boek. We gaan terug in de tijd, Rosa zit in groep 8 en tussen haar ouders loopt het niet lekker. Rosa zoekt hulp op een bijzondere manier. “Wees je eigen beste vriendin!” is een advies dat ze krijgt, maar hoe doe je dat? Haar beste vriendin is niet meer haar beste vriendin en nu moet ze haar eigen beste vriendin zijn. Dat is knap lastig! 

Francine heeft mooi omschreven wat zowel de negatieve als de positieve punten kunnen zijn van een scheiding. Dit is heel sterk gedaan, want bij een scheiding overheersen vaak de negatieve gevoelens. Het boek kan dienen als handboek voor jongeren die te maken hebben (gehad) met een scheiding, om te laten zien dat er wellicht ook positieve kanten kunnen zitten aan een scheiding. Het boek is zo geschreven dat je meteen voelt wat Rosa voelt. Hierdoor is het erg realistisch. Kinderen in dezelfde situatie kunnen zich goed identificeren met Rosa. Want ja, dit zijn hele normale gedachten. 

Een waardevol boek om zelf te lezen vanaf 10 jaar en vergeet niet: je bent niet alleen!

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *