Hoe word ik astronaut?

‘Astronaut is misschien wel het spannendste beroep dat er bestaat. Maar… hoe word je het?’

In dit superinteressante boek ontdek je wat je allemaal moet doen voordat je als astronaut een ruimtereis kunt maken. Wat voor trainingen krijg je en wat moet je allemaal leren? En het leuke is: met sommige dingen kun je vandaag al beginnen! Maak bijvoorbeeld een ritje in een achtbaan en ontdek hoe goed jij tegen G-krachten kunt. Of ervaar onder water een klein beetje hoe het is om gewichtloos te zijn.

André Kuipers weet er alles van. Hij woonde en werkte in totaal 204 dagen in het internationale ruimtestation ISS. Govert Schilling is wetenschapsjournalist en weet alles over de maan, de planeten en de sterren. Samen schreven ze het ultieme handboek voor toekomstige ruimtevaarders, boordevol interessante weetjes en feiten. Voor alle kinderen die dromen van reizen door de ruimte, of daar gewoon meer over willen weten.

In drie woorden

Informatief, beeldend en divers

In meer woorden

Leren van ervaringsdeskundigen, ik weet geen betere manier om te leren over het vak. In de Nederlandse ruimtevaart is de naam André Kuipers niet weg te denken. Samen met Wubbo Ockels en Lodewijk van der Berg is hij één van de Nederlanders die ooit een ruimtereis mocht maken. En nu heeft hij het ultieme handboek voor de astronaut geschreven samen met wetenschapsjournalist Govert Schilling. Eerder schreven beide heren al andere boeken over onze ruimte, bijvoorbeeld Op reis door de ruimte en tijd geschreven door Govert en Kun je gamen in de ruimte? geschreven door André. Maar nu hebben ze samen het meest complete boek ooit geschreven.

Droom jij ervan om astronaut te worden of wil jij graag alles weten over het beroep en de ruimte om ons heen? Lees dan zeker dit boek. Elke dubbele pagina kent een eigen onderwerp. Onderwerpen als ‘hoe werkt een raket’ en ‘eten en drinken in de ruimte’ worden besproken. De tekst is voorzien van betoverende en gedetailleerde illustraties gemaakt door Daniëlle Futselaar. De opmaak is speels. Er is veel gebruik gemaakt van tekstvakken naast de gewone leestekst. In deze tekstvakken hebben de auteurs een persoonlijke noot verwerkt of een wonderlijk weetje of feit toegevoegd. Naast de prachtige illustraties bevat dit boek ook volop foto’s uit de praktijk. Dit maakt het boek divers, er is voor ieder wat wils. Doordat de tekst veelal een persoonlijke noot kent, is deze vlot leesbaar. Je voelt je als lezer een astronaut die aan het begin staat van de mooiste ervaring uit je leven, het maken van een ruimtereis.

Voor astronauten in spé of liefhebbers van de ruimte vanaf 8 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *