Hoe word je astronaut?

Hoe word je astronaut?
Categorieën: ,
Publisher:

‘Hé, daar zijn ze! Max heeft zijn ruimtehelm al op.’

André de Kleine Astronaut krijgt bezoek. Zijn neefje Max komt logeren en dat is altijd een groot feest!
Max wil later astronaut worden. Maar… hoe doe je dat?
Moet een astronaut hoog durven klimmen? Goed kunnen zwemmen? En wat allemaal nog meer?

André en zijn astronautenvriendinnetje Valentina nemen Max mee naar een bijzondere plek en verklappen daar een echt astronautengeheim.

In drie woorden

Astronauten, ruimtevaart, leerzaam

In meer woorden

Samen met zijn lievelingsknuffel Ham mag Max bij André, de kleine astronaut logeren. Wat is hij blij! Als hij eenmaal bij André is vraagt hij hem het hemd van het lijf over zijn favoriete onderwerp: de ruimte. En André geeft op alle vragen antwoord. Zo komt Max langzaam maar zeker veel te weten over astronauten. En dat is handig want als hij groot is wil hij zelf ook astronaut worden. Hij leert van André dat je daar wel één en ander voor over moet hebben want een astronaut moet fit en gezond zijn. Dit wist Max eigenlijk al! Maar André heeft nog veel meer te vertellen. Bijvoorbeeld waarom hij vaak in het zwembad te vinden is. Ook geeft hij met een ballon een demonstratie over de werking van een raket en oefent hij met Max de namen van de planeten. Als Valentina samen met ruimtehondje Laika  dan ook nog aansluit bij het logeerpartijtje is het feest compleet. Er worden proefjes gedaan en vreemde talen geoefend en daarna is er nog een fijne verrassing voor Max!

In dit prentenboek dat bestaat uit grote kleurrijke illustraties met overzichtelijke stukjes tekst, geeft André Kuipers op speelse wijze antwoord op de vraag die veel kinderen hem stellen: ‘Hoe word je astronaut?’ Het boek is geschreven in makkelijke taal, precies afgestemd op de doelgroep. Op de platen valt veel te zien. Eigenlijk is het een verhaal waarin en passant veel informatie gegeven wordt. Extra leuk is het dat de knuffel en het huisdier verwijzen naar de eerste chimpansee en hond in de ruimte. Dit nodigt uit tot gesprek tussen de voorlezer en de luisteraar!

Het boek maakt onderdeel uit van de serie André Kuipers en de kleine astronauten, waarvan inmiddels al meerdere delen op de markt zijn gebracht,  onder andere: Atlas van de aarde en Atlas van de ruimte.  

André Kuipers, wie kent hem niet? Hij is inmiddels een bekende Nederlander en een enthousiast verteller over zijn beroep. Hij is de eerste Nederlandse astronaut die twee keer naar de ruimte vloog. Ook woonde en werkte hij 204 dagen in het internationale ruimtestation ISS. Dit maakt dat hij ontzettend veel over het onderwerp weet. Maar niet alleen zijn kennis en ervaring spelen een rol, hij weet anderen en vooral ook kinderen zodanig te enthousiasmeren dat ze nog meer willen weten over ruimtevaart, het heelal en alles wat daarmee samenhangt!

Geschikt voor kinderen vanaf een jaar of vier die later misschien wel astronaut willen worden!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *