Hoera, een pandajong!

Hoera, een pandajong!
Categorieën: ,
Tags: ,
Publisher:

Als er een pandajong wordt geboren, vieren zelfs de wolken feest.

De panda’s Xing Ya en Wu Wen zijn verliefd en dat is te merken. Na een poosje gebeurt er iets heel bijzonders: er wordt een pandajong geboren. Xing Ya en Wu Wen zijn beretrots. Alle dieren uit de dierentuin komen langs op het grote kraamfeest om de geboorte van de kleine reuzenpanda te vieren want dit is wel heel uniek en bijzonder. Maar weetje wat het meest bijzondere is? Dat niemand weet of het pandajong een mannetje of een vrouwtje is… 

In drie woorden

Lieflijk, actueel, herkenbaar

In meerdere woorden

Xing Ya doet enorm zijn best om indruk te maken op Wu Wen. Hij is ook zo energiek en bedenk iedere dag iets nieuws om samen te doen. Wu Wen vind dit heel gezellig, maar ook wel een klein beetje vermoeiend. Tijdens het picknicken heeft Xing Ya zelfs een gedicht voor Wu Wen bedacht. Wanneer Wu Wen een nest gaat maken gebeurt er iets moois, er wordt een pandajong geboren. Alle dieren uit de dierentuin komen langs en de trotse ouders maken selfies voor hun pandafamilie in China. 

Het nieuwe gouden boekje, geschreven door Jet Bakels, is weer een pareltje. In 2017 kwamen Xing Ya en Wu Wen naar Nederland met daarbij als doel te zorgen voor een pandajong. Op 1 mei 2020 was het dan zover, het pandajong werd geboren! Zoals de Chinese oude tradities zijn, duurde het 100 dagen voor de naam bekend werd gemaakt: Fan Xing. Een genderneutrale naam, want het geslacht is nog niet bekend. Dit is ook mooi verwerkt in het boek omdat er niet gesproken wordt over “hij” of “zij”. 

De illustratie zijn herkenbaar voor de tekenstijl van Thé Tjong-Khing. Duidelijke kleuren, zwart omlijnde details met een achtergrond die subtiel in elkaar overloopt. Een leuk detail is de locatie van het kraamfeest. Dit is namelijk in het pandapaleis, net zoals ze die in Ouwehands Dierenpark hebben. 

Een lieflijk boek voor iedereen van 5 tot 105 jaar die dol is op panda’s!

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *