Hoi, naar school!

Hoi, naar school!
Categorieën: ,
Tag:

‘Omdat je nu vier jaar bent, mag je iedere dag naar school. Ik weet zeker dat je het leuk vindt’.

Lisa is vier jaar geworden en gaat voor het eerst naar school! Ze vindt het heel spannend, maar gelukkig komt ze Jimmy tegen. Hij heeft bij Lisa op de peuterspeelzaal gezeten en helpt haar goed. Het duurt niet lang of Lisa weet alles over de huishoek, de liedjes en het pauzehapje. En buiten met de stuurkar spelen is helemaal leuk!

In drie woorden

Herkenbaar, praktisch en informatief

In meer woorden

Wat is het spannend om voor het eerst naar school te gaan. Dan is het heerlijk om kinderen voor te bereiden door het lezen van een boek over naar school gaan. Deze vrolijke verhalenbundel met kleurrijke illustraties van Dagmar Stam is een heel handig en vooral aandoenlijk hulpmiddel om jonge kinderen een beeld te geven van het reilen en zeilen op de basisschool.

Door middel van vrolijke verhalen wordt je meegenomen in het leven van Lisa die voor het eerst naar school gaat. Een spannende gebeurtenis. Eerst wordt het wennen op school beschreven. En al snel volgt de allereerste schooldag. Wat is Lisa blij dat ze bij school Jimmy tegenkomt. Jimmy heeft bij Lisa op de peuterspeelzaal gezeten en hij helpt Lisa op de eerste dag. Terwijl Jimmy alles uitlegt aan Lisa, leert de lezer ook steeds meer over naar school gaan. Liedjes zingen, spelen in de huishoek en de pauzehap. Alle onderdelen van een dag in een kleutergroep komen voorbij.

Vivian den Hollander schreef dit heerlijke boek. Inmiddels is er ook een vernieuwde versie met aangepaste illustraties, zodat de informatie nog beter aansluit op de huidige tijd. Op de foto’s zie je nog de illustraties uit de vorige versie van het boek.

Hoi, naar school is een heerlijk boek geschreven voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Het is zeer geschikt voor kinderen die bijna naar de basisschool gaan of net op school zitten. Het zorgt bij deze kinderen vast voor een feest van herkenning!

 

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *