Hond vs. Kat

Hond vs. Kat
Categorieën: ,
Publisher:

Broer zet een rieten mand op de grond. ‘Kijk eens, Hond? Een nieuw vriendje voor jou!’
Hond snuffelt aan de mand. Wat zit daar achter dat deurtje?

Hond heeft een heerlijk luizenleventje en lieve Baasjes. Maar dan komen de Baasje op een dag aanzetten met een raar, klein pluizenbolletje. Wat is dat? Het is Kat en ze komt ook bij de Baasjes wonen. Als dat maar goed gaat!

In drie woorden

Grappig, avontuurlijk, herkenbaar

In meer woorden

Hond heeft een heel fijn leven bij zijn lieve Baasjes. Broer laat hem altijd uit en dat is fantastisch. Maar ineens komt Kat, een klein pluizenbolletje, bij hen wonen. Ze ziet er heel erg lief uit maar ondertussen haalt ze ondeugende streken uit, waar Hond de schuld van krijgt. En daardoor brengt hij soms een strafuur door in het schuurtje. Dat heeft Papa bedacht. Hond laat zich er niet door tegenhouden en wanneer Mama niet kijkt, eet hij snel Kat haar bak leeg. Tijdens een wandeling komt er een vierkant beest op Kat afstormen. Het heeft hele gemene oogjes en een opengesperde bek met afschrikwekkende tanden. Het kwijl druipt in klodders uit zijn bek en hij heeft zin in een lekker hapje: Kat! Wat gaat Hond nu doen? 

Hond vs. Kat is een boek vol grappige voorleesverhalen over kleine plagerijtjes en de ontluikende vriendschap tussen beide huisdieren. Je kunt de verhalen zowel los van elkaar lezen als van voor naar achter. Het tekstgebruik is begrijpelijk voor de jongste kinderen waardoor de avonturen goed te volgen zijn. Barbara Jurgens kun je kennen van de Wolventemmer-reeks. Zelf heeft zij ook een hond, Pietje , die net zo onschuldig en vrolijk is als Hond. Maar ook heeft zij een kat, Bob. Ze zijn dikke vriendjes, die elkaar ook wel eens pesten. 

     

Barbara de Wolf werkt inmiddels al bijna twintig jaar als illustrator. Ze houdt ervan haar illustraties te maken door het knippen en plakken van allerlei verschillende materialen. En dat is in dit boek goed zichtbaar. Zowel Hond als Kat zijn gemaakt van papier. Ook de achtergrond is hierin meegenomen en samen vormt dit een prachtig geheel. Doordat de illustraties worden gebruikt op een witte achtergrond, springen zij echt naar voren. 

Een grappig voorleesboek voor iedereen vanaf 4 jaar. Hond vs. Kat is ook te koop als ebook en als luisterboek. 

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *