Hop op zwemles

Hop op zwemles
Categorie:
Tags: ,
Publisher:

“Hop kiest de laagste duikplank. Wat vreemd, zijn duikplank gaat omhoog…
en omhoog… en omhoog…”.

Plons! Mama vindt het hoognodig tijd dat alle kikkertjes op zwemles gaan.
Drijven, rugslag, watertrappelen…
Hop doet zijn vrolijke best, maar hij bakt er weinig van.
Eén keer is hij de dapperste. Maar is dat wel zijn bedoeling?

In drie woorden

Humor, vrolijk, leerzaam

In meer woorden

Je allereerste zwemles… misschien weet je nog wel hoe spannend dat was. Alle kikkertjes trekken hun zwemvleugels aan en krijgen les van badmeester Pad, oftewel de Padmeester. Ze beginnen met drijven en leren als snel de schoolslag. Het is belangrijk om goed je gedachten erbij te houden en dat is iets wat Hop wel lastig vindt. Want wow! Heb je die prachtige vlinder wel gezien? Daarboven op de bloem? Het laatste onderdeel is springen van de duikplank. En hoewel Hop de laagste kiest, gaat zijn duikplank wel heel erg hoog en staat Hop oog in oog met een heel groot dier. Lukt het Hop om zijn zwemdiploma te halen?

Esther van den Berg heeft een parel van een prentenboek gemaakt. Zwemles kan voor de jonge kinderen enorm spannend zijn. Door dit boek en de luchtigheid van Hop kan het ze geruststellen. Deze luchtigheid komt door de leuke grapjes die in het boek zitten. Hop die ondersteboven duikelt, de verkeerde duikplank pakt en de kikkertjes die gaan zwemmen in verkleedkleren zorgen voor een grote glimlach op het gezicht. 

De paginagrootte en kleurrijke illustraties zijn al zoekplaten op zichzelf. Er is zo ontzettend veel te zien. Wanneer je bij begint op de eerste bladzijde zie je allerlei waterdieren die leven in de sloot. En niet alleen de dieren maar ook de bloemen en de planten. Deze kleine details geven de optie tot een gesprek over het leven in en om de sloot. De kleine grapjes zijn ook verstopt in de illustraties. Zo blaast er een kikker op een waterslak en drinkt Padmeester een kopje thee terwijl de kikkertjes door de hoepels zwemmen. Maar waar is toch de theepot verstopt?

Voor alle kleine waterratten vanaf 4 jaar.

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *