Hotel Flamingo – waar iedereen welkom is

Hotel Flamingo - waar iedereen welkom is
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

‘Welkom in het zonnigste hotel van de stad!’

Julia is de nieuwe eigenaar van Hotel Flamingo. Maar het lijkt in niets meer op het schitterende hotel dat het ooit was. Alles is vervallen en alleen Makki de maki en portier T.Beer zijn er nog. Julia is vastberaden het hotel weer tot leven te wekken, zodat ieder dier – groot of klein – zich er welkom voelt… Maar gaat dat haar ook lukken?

In drie woorden

Vriendschap, dieren en samenwerken

In meer woorden

Julia Dupont is de nieuwe eigenaar van Hotel Flamingo. Julia heeft het hotel van haar tante geërfd. Maar als Julia bij het hotel aankomt, ziet ze dat het niet meer lijkt op het schitterende hotel dat het ooit was. Alles is vervallen en alleen de ringstaartmaki Meneer Makkie en de Meneer T.Beer zijn nog als personeel in aanwezig. Julia is vastberaden het hotel weer tot leven te wekken, maar er moet duidelijk een hoop gebeuren. Volgens Julia is in Hotel Flamingo iedereen welkom. Dit hotel moet een plek zijn voor ieder dier. Of het nu groot of klein is, iedereen moet ergens kunnen verblijven en overnachten. Zal het Julia gaan lukken om het hotel weer draaiende te krijgen? Julia gaat in ieder geval heel erg hard haar best doen en neemt verschillende dieren in dienst die haar daarbij gaan helpen. Iedereen werkt erg hard om het hotel weer nieuw leven in te blazen. Of het ze lukt moet je zelf maar gaan lezen

Hotel Flamingo is een ontzettend vrolijk, gezellig en leuk boek voor meisjes maar ook voor jongens. In het boek staan verschillende zwart/wit/roze illustraties. De illustraties versterken de tekst en daardoor kunnen kinderen zich nog beter inleven in het verhaal.

Leuk detail is dat in sommige illustraties een slakje verstopt zit die je kunt zoeken. Superleuk voor de kinderen om tijdens het lezen op zoek te gaan naar de slak. Daarnaast vind je achterin het boek het recept voor Slasoep van T. Beer.
“Hotel Flamingo” is een aanrader voor kinderen vanaf ongeveer zeven jaar. En vond je dit een leuk boek? Dan heb ik goed nieuws want vanaf 1 mei is er een nieuw deel te verkrijgen: Hotel Flamingo – verhitte vakantie.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *