Iemand in het bijzonder – Verhalen over markante vrouwen

‘Hebben vrouwen geen invloed gehad op de geschiedenis?’

De meeste geschiedenisboeken staan vol met verhalen over mannen. En de vrouwen dan, die hebben toch ook invloed gehad op de geschiedenis? In 34 geschiedenisverhalen stelt Arend van Dam je voor aan de bekendste vrouwelijke uitvinders, kunstenaars, ontdekkingsreizigers, handelaars, sporters, helden én schurken uit de Nederlandse geschiedenis. En het allerleukste: het is allemaal écht zo gebeurd…

In drie woorden

Avontuurlijk, spannend en geschiedenis

In meer woorden

Arend van Dam neemt je met dit boek mee op reis. Een reis door Nederland, een reis door de tijd. Een selectie vrouwen die ieder op hun manier geschiedenis hebben geschreven komen één voor één voorbij via 34 geschiedenisverhalen. De meeste geschiedenisverhalen staan vol met verhalen over mannen, maar dit boek laat dus een andere kant van de geschiedenis zien. Allerlei verhalen komen voorbij en ze gaan over politici, schilders, wetenschappers, actrices, muzikanten, schrijvers, ontdekkingsreizigers en sporthelden bijvoorbeeld. Er staat een verhaal in over schrijfster Nienke van Hichtum, maar ook over de koningin van de televisie, Mies Bouwman.

Het boek gaat niet alleen over heldinnen, er zijn ook verhalen over vrouwen waar geen straat naar vernoemd zal worden. Wat denk je bijvoorbeeld van Goeie Mie die haar halve familie vergiftigde? Deze verhalen staan wel in dit boek. Het is dus zeer gevarieerd.

Marijke Klompmaker heeft de prachtige illustraties gemaakt bij de verhalen. De tekeningen zijn erg mooi van kleur, soms paginavullend en ondersteunen de verhalen. Je ziet de verhalen helemaal voor je.

Iemand in het bijzonder is een geweldige verhalenbundel met avontuurlijke verhalen over vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis. De verhalenbundel is een fijn voorleesboek voor meisjes én jongens vanaf zeven jaar of om heerlijk zelf te lezen vanaf 10 jaar.

 

 

 

 

 

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *