Ik ben genoeg

Ik ben genoeg
Categorieën: ,
Publisher:

“Iedereen mag zijn wie hij diep van binnen is. Dat is genoeg.”. 

Elke dag is bijzonder, of je nou blij of verdrietig bent. Misschien kijk je vandaag naar de wolken, ga je met vrienden spelen of misschien drink je thee. Maar wat er vandaag ook gebeurt, je bent altijd genoeg. 

Wat heb jij vandaag gedaan?

In drie woorden

poëtisch, lieflijk, warm

In meer woorden

Iedere dag is speciaal, al staan we daar te weinig bij stil. Misschien is het een dag vol herinneringen of ging je spelen met je allerbeste vriend. Als we ons blij voelen, voelen we ons goed en zijn we genoeg. Ook als we ons verdrietig voelen, zijn we genoeg. Je bent goed zoals je bent en je mag zijn wie je wilt zijn. 

In dit zachte en poëtische boek wordt een hele mooie boodschap meegegeven: je bent zoals je bent, en dat is meer dan genoeg. Jessy Humann heeft op een lieve en warme wijze dit verwerkt in het boek. Er komen allerlei voorbeelden aan bod waarbij we genoeg zijn en ons niet anders voor hoeven te doen. In onze maatschappij bestaat er een kans dat we onszelf uit het oog verliezen door alle vooroordelen die er zijn. We kunnen zomaar in een hokje worden gedrukt. Daarom is het belangrijk om de jonge kinderen al te leren dat ze goed genoeg zijn, dat ze goed zijn zoals ze zijn. 

De kleurrijke illustraties, gemaakt door Federico van Lunter, zijn echt een lust voor het oog. Er is zoveel te zien en te ontdekken. Ze zijn paginagroot en soms is er een detail uit de grote illustratie naar voren gehaald onder de tekst. Zoals de blaadje met het kaartje hierboven. Dit geeft een lieflijk gevoel. Lukt het jou om elk hartje te vinden?

Voor kinderen die zichzelf mogen zijn vanaf 4 jaar. 

Blog auteur Yvonne Soepboer

Een reactie op “Ik ben genoeg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *