Ik blijf altijd bij jou

Ik blijf altijd bij jou
Categorieën: ,

‘Waar je ook heen gaat, daar volg ik je trouw.
Wat je ook doet, ik blijf altijd bij jou’.

Het is fijn om vrienden te hebben die je door dik en dun steunen.
Maar al hou je bereveel van ze…
… soms kunnen ze ook een beetje te veel zijn…

In drie woorden

Grappig, vriendschap, aandoenlijk

In meer woorden

Dit boek deed me een beetje denken aan het boek Raad eens hoeveel ik van je hou. In dit boek zijn Beer en Eekhoorn dikke vrienden. Maar soms wordt Eekhoorn gek van Beer, dan wil hij liever even alleen zijn. Maar wanneer Beer weg is en hij kan doen wat hij wil doen, mist hij Beer toch eigenlijk wel heel erg. Hij kan helemaal niet zonder Beer!

Dit aandoenlijke boek op rijm gaat over vriendschap tussen twee dieren. Het is herkenbaar voor iedereen. Hoe lief je je vrienden ook vindt en hoe graag je ook bij ze bent, soms kan je ze een beetje zat zijn of je aan hun irriteren. Maar als je ze dan een tijdje niet ziet, mis je ze. Dat wordt in dit boek goed verwoord.
Het leuke is dat het boek op rijm is, zodat de kinderen de zinnen kunnen afmaken. Vooral als je het boek vaker hebt gelezen. De illustraties zijn prachtig. De tekenstijl van Steve Small spreekt erg aan. Beer wordt telkens héél groot afgebeeld, waar Eekhoorn altijd héél klein afgebeeld is, ook als hij alleen op een pagina staat. Dit versterkt het verschil tussen Beer en Eekhoorn.

Een prachtig boek over vriendschap!

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *