Ik blijf ook altijd bij jou

Waar je ook heen gaat, daar wil ik ook zijn.
Wij zijn een duo, één groot en één klein.

Beer en Eekhoorn zijn altijd samen en vullen elkaar perfect aan.
Kip wil graag meedoen.
Maar is er wel ruimte voor een nieuwe vriend?
Kun je van twee naar drie gaan?

In drie woorden

Aandoenlijk, humor, vriendschap

In meer woorden

Beer en Eekhoorn zijn de aller, aller, allerbeste vrienden en zijn altijd samen. Op een dag zijn ze samen muziek aan het maken, als Kip aan komt lopen en dolgraag mee wil doen. Maar Beer en Eekhoorn zijn duidelijk: nee! Ze vertrekken, maar Kip geeft niet op. Wat Kip ook probeert: drie is teveel, volgens de twee beste vrienden. Tot Kip een advertentie ziet hangen: “Muzikant gezocht (alleen kippen)”. Perfect! denkt Kip. Maar of dat nou wel zo’n goed idee is… en zouden Beer en Eekhoorn hem toch toelaten als hun vriend?

Dit aandoenlijke boek, geschreven op rijm, is herkenbaar voor iedereen. Wanneer je ontzettend hecht bent met iemand en een ander wil graag een vriendschap met jullie vormen, dan kan dat best even lastig zijn. Want met zijn tweeën is het al ontzettend goed. Maar… misschien wordt het nog wel beter met z’n drieën?! Doordat het ritmisch op rijm is geschreven, leest het fijn voor en zijn de zinnen af te maken door kinderen. Ik blijf ook altijd bij jou is het vervolg op Ik blijf altijd bij jou. Je kunt de delen ook afzonderlijk van elkaar lezen. 

De illustraties zijn prachtig. Er is gebruik gemaakt van heldere en duidelijke kleuren, op een witte achtergrond. Hierdoor springen de tekeningen er echt uit. De verschillen tussen de dieren zijn ook zichtbaar. Zo is Beer héél groot, Eekhoorn héél klein en is Kip net iets groter dan Eekhoorn. Komt de tekenstijl je bekend voor? Dan heb jij vast het boek De eend die niet van water hield gelezen. Dit prentenboek is geschreven en getekend door Steve Small.

Een geestig verhaal op rijm voor iedereen vanaf 3 jaar.

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *