Ik denk dat ik ontvoerd ben en andere gedichten

Ik denk dat ik ontvoerd ben en andere gedichten
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Later als ik groot ben word ik mijn broer.’

Sprankelend en hedendaags poëziedebuut vol gedichten over de bijzondere band met broers, zussen, vaders, moeders, opa’s, oma’s, ooms en tantes. Over traditionele of juist heel moderne families. Over de gesprekken die je hebt tijdens het eten. Over een tante die geen man is maar ook geen vrouw. Over racen met je oom in een rolstoel. Maar ook over stiekem verliefd zijn of over een oudere broer die ineens de deur van de badkamer voor je neus op slot doet.

In drie woorden

Vernieuwend, grappig, gevoelens

In meer woorden

Wat heb ik genoten van de gedichten in deze bundel. Ik heb meerder keren met een lach op mijn gezicht gezeten, maar was ook ontroerd. In deze bundel staan 57 gedichten over allerlei onderwerpen. Ze gaan over huisdieren, een oom in een rolstoel, een dagje naar het naaktstrand, een neef die make-up draagt en het willen lijken op je broer. De beschreven families zijn divers, modern, en gaan niet per definitie uit van een traditionele man-vrouw relatie. Ze komen allemaal voor in dit boek. Enorm verfrissend! Het zal voor veel kinderen fijn zijn om zich te kunnen herkennen in de beschreven gedichten. Ook in de illustraties zie je deze diversiteit terug. Deze zijn lekker eigenzinnig en zitten vol humor.

Pim Lammers weet zich goed in de gevoelens van kinderen te verplaatsen. Met deze dichtbundel brengt hij gedichten naar alle kinderen vanaf een jaar of 10, ongeacht hun afkomst of hun thuissituatie.

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *