Ik en Louise

Ze kon niet eerlijk zijn tegen meneer Wouters. Het was te ingewikkeld. Hij keek haar doortastend aan: ‘Er is altijd hulp, Ronja.’

Door gebeurtenissen vlucht Ronja in een andere persoonlijkheid. Ze weet daarmee controle te houden over haar leven, tot ze steeds meer verlangt te zijn wie ze echt is. Ze gaat naar haar tante in de bergen, waar ze op adem komt. Maar als ze in contact komt met de verwilderde jongen Raaf, raakt ze in strijd met de realiteit.

In drie woorden

Persoonlijkheid, strijd, intens

In meer woorden

De ruige cover van dit boek neemt je eigenlijk meteen al mee op avontuur. En je voelt al aan, dat dit geen eenvoudig en makkelijk avontuur is. Het boek leest vlot weg. Toch is de boodschap zeer indringend en intens. Je stapt meteen middenin het verhaal, je wordt er als het ware ingezogen. In dit verhaal wordt door de auteur, Phebe Rasch, duidelijk weergeven dat de hoofdpersoon van het boek op zoek is naar wie ze werkelijk is. Zij, de hoofdpersoon Ronja, heeft het niet makkelijk. Zowel thuis als op school zijn er problemen. Zij vlucht in een andere persoonlijkheid door gebeurtenissen van vroeger.

Het boek is opgebouwd uit drie delen en speelt zich op verschillende plekken af. Het gaat op school en thuis steeds slechter met Ronja. Ze valt enorm in gewicht af en krijgt psychische problemen. Ronja gaat bij haar tante in de bergen van Zwitserland logeren om zo wat meer tot rust te kunnen komen. Haar tante hoopt dat Ronja met rust en regelmaat haar ware ik sneller zal vinden. Het is de bedoeling dat ze daar op adem komt. Dit gaat best aardig, totdat Ronja tijdens haar wandelingen in de bossen de geheimzinnige verwilderde jongen Raaf tegenkomt. Lukt het haar om op te knappen bij haar tante of gaat het ondanks de goede zorgen toch mis? Vindt Ronja haar ware ik uiteindelijk? En wat heeft Louise met dit alles te maken?

Ik en Louise is een bijzonder verhaal geschikt voor Young Adults die niet terugdeinzen voor een intens verhaal over psychische problemen.

Let op: dit boek is een fictief verhaal, maar bevat wel inhoud die door sommige lezers als pijnlijk kan worden ervaren zoals automutilatie, eetstoornissen en psychische problemen.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Een reactie op “Ik en Louise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *