Ik ga bij Japie wonen (want hij mag álles)

Ik ga bij Japie wonen (want hij mag álles)
Categorieën: ,
Publisher:

‘Het gras is altijd groener…’

Gezellig prentenboek geschreven vol humor over twee kleuters, twee dikke vrienden, die denken dat het in het huis van de ander veel leuker is. Daarom besluiten ze maar om uit logeren te gaan. Maar is het ook echt leuker, of toch niet?

In drie woorden

Gezin, logeren, geluk

In meer woorden

Japie en Ietje wonen vlakbij elkaar. Ietje denkt dat het veel leuker is bij Japie thuis, want Japie heeft een speelgoedtrein. Zij wil ook heel graag een trein, maar haar ouders zeggen dat ze dan maar moet wachten tot haar verjaardag. Dat duurt veel te lang. Daarom besluit Ietje om maar bij Japie te gaan wonen. Ze stopt haar lievelingsboeken in haar koffer en gaat met Japie mee naar de overkant.

Als ze bij Japie logeert, komt Ietje er al snel achter dat het gras niet altijd groener is bij de buren. Bij Japie moet ze veel meer opruimen dan thuis en de moeder van Japie leest niet altijd voor. Samen maken ze er een gezellige logeerpartij van, maar de volgende dag wil Ietje toch wel weer naar huis.

Gelukkig besluit Japie dan al snel dat hij bij Ietje wil wonen, want daar is het veel leuker. En zo eindigt het boek weer zoals het begon.

Wat een heerlijk boek voor kleuters. Zij zullen zich vast in het verhaal kunnen herkennen. Soms kun je je weleens jaloers voelen als je een mooier huis of ander speelgoed ziet. Gelukkig komen Japie en Ietje al snel tot de conclusie dat er niets zo fijn is als thuis. Oost, west, thuis best.

Rindert Kromhout schreef dit heerlijke aandoenlijke prentenboek. Sandra Klaassen maakte de mooie illustraties in zachte tinten waarbij diversiteit een grote rol speelt.

Ik ga bij Japie wonen is een avontuurlijk prentenboek waarin jaloers zijn en familiegeluk een grote rol spelen. Dit boek is geschikt voor jonge avonturiers van 4 tot 6 jaar.

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *