Ik hartje de wereld

Ik hartje de wereld
Categorieën: ,
Publisher:

Open het boek en doorkruis de wereld! 

Een feest van landen, zeeën, planten, dieren en mensen rond de hele wereld.

Ben je klaar voor een wereldreis? IK ? DE WERELD is jouw ticket naar adembenemende dieren, planten, mensen, bezienswaardigheden en andere ongelofelijke wonderen van onze aarde. Pak je paspoort en ga op avontuur: ontdek onze schitterende wereld in dit bijzondere boek.

In drie woorden

Compleet, veelzijdig, informatief

In meer woorden

Dit boek bevat een schat aan informatie over de planeet waarop wij leven: de wereld.

Het boek begint met het tonen van een illustratie waarop de wereld is afgebeeld. De zeven continenten worden benoemd evenals de vijf oceanen. Wat er zoal in deze gebieden te bewonderen valt, wordt bij wijze van voorproefje op deze plaat getoond. De nieuwsgierigheid is daarmee gewekt, de reis kan beginnen.

Gedurende de reis leer je veel over de gebieden die je doorkruist. Een scala aan bijzonderheden wordt in beeld gebracht, steeds ondersteund door een stukje uitleggende tekst. Je leert iets over de flora en fauna, de cultuur en de gebouwen. Maar ook de inwoners komen ter sprake: welke taal spreken ze, wat voor kleding dragen ze, wat zijn hun eetgewoontes? Er valt zoveel te ontdekken. Doordat het boek zo groot is past het allemaal goed op de 88 pagina’s. Het is overzichtelijk, zeer kleurrijk en erg veelzijdig. De tekeningen in de letters van de continenten zijn ook zeker een uiting van creativiteit.

Onder de continenten vind je steeds een informatieblokje met de titel “Het zit ‘m in de details”. In dit blokje worden weetjes en feiten genoemd die direct betrekking hebben op het betreffende continent. Denk hierbij aan dingen als: de naam van de grootste stad, het inwonersaantal, het grootste meer enz. Dit is enorm kennis vergrotend. Als je al eens in een bepaald gebied bent geweest, geeft het bovendien herkenning. De genoemde feiten kunnen ook goed ingezet worden als quizvragen, dan maak je er een spelletje van en oefen je tegelijkertijd je kennis over de wereld. Feitenkennis zorgt ervoor dat je het continent nog beter leert kennen.

Het boek ademt liefde voor onze planeet uit, dat Tania McCartney het met passie geschreven, getekend en gevormd heeft is duidelijk. Tania houdt van de wereld om haar heen en weet dat liefdevol over te brengen op de lezers.

Dit kleurrijke informatieboek is geschikt voor reislustige kinderen vanaf een jaar of 9.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *