Ik hou niet van boeken. Echt niet. Punt uit.

Ik hou niet van boeken. Echt niet. Punt uit.
Categorieën: ,

Boeken! Boeken! Overal!

Er was eens een meisje… Of nee, er is nu een meisje, genaamd Mila. Ze gebruikt boeken voor van alles en nog wat, van jongleren tot sleeën. Maar boeken lezen? NOOIT. Totdat de boeken er genoeg van hebben. Tijd voor ACTIE!

In drie woorden

Boeken, fantasie en leesverleiding

In meer woorden

Mila houdt niet van boeken. ‘Echt niet. Punt uit.’ De boeken die ze krijgt, gebruikt ze voor van alles en nog wat, behalve om te lezen. Op een dag hebben haar boeken er genoeg van en ondernemen ze actie. Mila belandt in een boek en in nog een en nog een. Zo komt ze erachter wat ze mist: ze had spannende misdaden kunnen oplossen, een ruimtereis kunnen maken of mee als ridder op avontuur kunnen gaan. Zal Mila eindelijk anders over het lezen van boeken denken?

Dit is een boek dat bedoeld is om kinderen tot lezen te verleiden. Boeken kunnen er immers voor zorgen dat je een spannend avontuur beleeft. Maar los daarvan is dit prentenboek een heerlijk boek om voor te lezen. Hoe leuk is het om de uitroepen en versterkende woorden die vaak groot gedrukt zijn (luider, en luider en luider) voor te lezen? En wat is het spannend om de pagina’s die eindigen met drie puntjes, vol spanning om te slaan…

 

De illustraties zijn kleurrijk, expressief en paginavullend. Mila is gedetailleerd getekend zodat je duidelijk kunt zien hoe Mila zich voelt.

Kortom dit is een boek voor jongens en meiden vanaf 3 jaar dat laat zien hoe avontuurlijk boeken kunnen zijn!!

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *