Ik ken jouw geheim

Ik ken jouw geheim
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Ik ken je geheim. Doe wat ik zeg, anders vertel ik het aan iedereen.’

Wanneer Owen, Gemma, Ally en Todd dit dreigbericht krijgen, hoeven ze niet lang na te denken: alles liever dan dat hun geheim onthuld wordt! Dus besluiten ze te doen wat de afperser zegt. De eerste opdracht ontvangen ze maandagochtend op school. Ook al zitten ze alle vier in de tweede klas, ze kennen elkaar nauwelijks. Nu moeten ze samenwerken om de vreemde instructies van de blackmailer op te volgen. Met het uur worden de opdrachten gevaarlijker, en de tijd tikt. Wie zit hierachter? En kunnen ze de afperser stoppen voordat het te laat is?

In drie woorden

Spannend, mysterieus en vlot

In meer woorden

Wat zou jij doen als jij op een dag een berichtje krijgt met de tekst: “Ik ken je geheim. Doe wat ik zeg, anders vertel ik het aan iedereen.” Owen, Gemma, Ally en Todd hoeven er in ieder geval niet lang over na te denken. Ze werken mee, want ze moeten er niet aan denken dat hun geheim verteld wordt. De geheime afperser stuurt berichtjes met opdrachten. De opdrachten worden steeds gevaarlijker en de tijd steeds korter. Maar waarom moeten ze deze opdrachten uitvoeren? Wat is de afperser van plan? En waarom moeten juist zij deze opdrachten uitvoeren? Lukt het Owen, Gemma, Ally en Todd om de afperser te ontmaskeren?

Het verhaal wordt vanuit alle vier de hoofdpersonages verteld. Ieder hoofdstuk is opgedeeld in subhoofdstukken. In ieder subhoofdstuk wordt er gewisseld van perspectief. Bovenaan de pagina kun je ontdekken vanuit welk perspectief je aan het lezen bent. Het verhaal loopt tijdens deze perspectiefwisselingen chronologisch door. Er zitten geen dubbele scènes in.
Op een gegeven moment besluiten Owen, Gemma, Ally en Todd audio-opnames te maken. Hierin benoemen ze alle informatie die ze tot nu toe hebben ontdekt over de afperser. Ze hopen, door de opname terug te luisteren, te kunnen ontdekken wie hun afperser is. Ze kunnen zo voorkomen dat ze dingen over het hoofd zien. In het boek is dit opnamegedeelte ook meermaals opgenomen als subhoofdstuk.

In het boek spelen thema’s als vriendschap, liefde, vertrouwen, pesten en mentale gezondheid een rol. De schrijfster van dit boek, Daphne Benedis – Grab, heeft een vlotte schrijfstijl. De spannende gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op, wat maakt dat je door de bladzijdes vliegt. En steeds hangt de vraag in de lucht: wie is toch die afperser en wat wil hij/zij toch van hen? Er zitten verschillende verrassende plottwists in het verhaal, wat jou als lezer vaak op het verkeerde spoor zet. Het blijft verrassend tot het eind.

Een spannend en mysterieus verhaal voor kinderen vanaf 11 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *