Ik vlieg!

Ik vlieg!
Categorieën: ,
Tags: ,
Author:
Publisher:

Spreid je vleugels en vlieg mee naar de vliegende dieren! 

Heb je wel eens gedroomd dat je kon vliegen? Helemaal los van de grond, vrij in de lucht?
Wat een gevoel is dat! Maar hoe hoog vloog je? Vlak boven de grond als een libelle? Flitsend tussen de boomtoppen als een vliegende slang? Of juist heel, héél hoog als een condor boven de bergen? 

In drie woorden

Indrukwekkend, natuurlijk, verwondering

In meer woorden

Hoe ziet de wereld er van bovenaf uit als je een vogel bent of een vliegende slang? En als je nou kan vliegen zoals een zoemende hommel… hoe ziet de wereld er dan uit? Kim Veenman geeft ons vleugels en neemt ons mee in de lucht naar de vliegende dieren. Wat is het eigenlijk bijzonder dat een vliegende eekhoorn zijn pootjes kan spreiden en er dan een flap tevoorschijn komt die als een soort parachute werkt. Na het spectaculaire vliegende verhaal komen we bij de flitsende vliegdierenweetjes. Ieder dier dat in het boek aan bod komt wordt hier nog uitgelicht met hele interessante feitjes. 

Kim Veenman is een bioloog die zowel schrijft als illustreert. En dat dit een prachtige combinatie is, is wel te zien in dit prentenboek. Wanneer je naar de paginagrote en kleurrijke illustraties kijkt, is het net of jij op dat moment het dier bent. De bloemstengels lijken enorme reuzen wanneer je een hommel bent, terwijl je als vogel zo op de rug van een koe kan landen. Het is niet de eerste keer dat Kim ons zo wil enthousiasmeren over de magie van de natuur. Ze schrijft onder meer voor het tijdschrift National Geographic Junior. 

Lees dit boek en verwonder je over de rijkdom van onze mooie natuur! Voor iedereen vanaf 4 jaar die altijd al eens heeft willen weten hoe het is om te vliegen. 

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *