Ik weet wat ik worden wil

‘Weet jij al wat je later worden wilt? Brandweerman, boer of toch juf?’

Wat wil jij later worden? Klusjesman of dirigent? Prinses, piraat, politieagent? Moeder of chauffeur? Juf of pretparkdirecteur?

In drie woorden

Kleurrijk, rijm en humoristisch

In meer woorden

Weet jij al wat je worden wilt? Misschien word jij wel diepzeeduiker of Minister-President? Word jij clown, bakker of toch politieagent? Er bestaan heel veel verschillende beroepen. Waar droom jij van?

In dit boek komen 34 verschillende beroepen voorbij. Op iedere bladzijde staat een ander beroep centraal. Op de ene pagina vind je een grote illustratie en op de andere pagina een vers over dat specifieke beroep. De verzen zijn op rijm geschreven door de ogen van een kind.

De herkenbare, kleurrijke illustraties van Mies van Hout maken het boek tot een mooi geheel. De illustraties zorgen voor een mooie, vrolijke aankleding van de pagina. De pagina is helemaal in de stijl van het beroep dat centraal staat. Kleuters spelen de hoofdrol.

Ik weet wat ik worden wil is verkozen tot thematitel voor de Kinderboekenweek 2021. Het boek is nu opnieuw uitgegeven en actueel gemaakt. Waar je eerder een cd bij het boek vond, kun je nu 12 versjes beluisteren op Spotify. Omdat het boek thematitel is, zal er in het lespakket van de Kinderboekenweek ook een lesbrief te vinden zijn met suggesties om het boek te gebruiken in de klas.

Een prachtig, kleurrijk boek om spelenderwijs verschillende beroepen te ontdekken voor kinderen vanaf 4 jaar.

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *