Ik wil een wiegje worden, zei de wilg

Ik wil een wiegje worden, zei de wilg
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Ik word een ledikantje’, zei de berk. ‘Of een kinderstoel. En jij, knotwilg?’ ‘Een wiegje,’ mijmerde de knotwilg.

Wat gebeurt er met de bomen als ze worden omgehakt? Tien bomen vertellen elkaar wat ze later willen worden. Maar kan dat ook? De eik wil graag een kastje zijn. De beuk wordt liever speelgoed. Mooie blokken misschien, of een treintje.

In drie woorden

Leerzaam, zacht en kleurrijk

In meer woorden

Je moet altijd blijven dromen, ook als je een boom bent. Want wat willen bomen eigenlijk worden als ze worden gekapt? In dit kleurrijke prentenboek vertellen tien bomen aan elkaar waarvan zij dromen. Een wiegje, een kastje, speelgoed of een kerstboom? Ze weten allemaal wat ze graag zouden willen worden. En de treurwilg? Die wordt niks, die vermolmd. Of is dat niet helemaal waar?

De kleurrijke illustraties van de hand van Henriette Boerendans, eerder genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs, weerspiegelen een zachte sfeer. De illustraties zijn gemaakt op houtsnedes, passend bij de inzet van dit boek. Gouden Griffel-winnaar Bette Westera schreef het sfeervolle en tevens leerzame verhaal over de diverse boomsoorten. Als aanvulling zijn achter in dit boek een tweetal informatieve bladzijden opgenomen waardoor je nog meer leert over de onmisbaarheden uit onze natuur.

Het verhaal, in samenwerking met de illustraties, dient bij aan de vergroting van de woordenschat van jonge lezers. Naast de diverse boomsoorten wordt aandacht besteed aan woorden als vermolming, diverse diersoorten en de onderdelen van een boom.

Een prachtboek voor jonge natuurliefhebbers vanaf vier jaar.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *